8 stvari koje samo majke dečaka mogu da razumeju

Kao žensko, sigurno niste mogli ni da zamislite šta vas čeka kada ste otkrili da ćete roditi dečaka. Verovatno se sećate kako ste se vi ponašali i čime ste se igrali u detinjstvu, pa ste bili, blago rečeno, šokirani kada su Barbike i čajanke zamenjene vrištanjem, penjanjem i konstantim lomljenjem stvari.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kao žensko, sigurno niste mogli ni da zamislite šta vas čeka kada ste otkrili da ćete roditi dečaka. Verovatno se sećate kako ste se vi ponašali i čime ste se igrali u detinjstvu, pa ste bili, blago rečeno, šokirani kada su Barbike i čajanke zamenjene vrištanjem, penjanjem i konstantim lomljenjem stvari.

Odjednom, mir i tišina u kući više ne postoje, a odeće prosto ne možete da se naperete. Pogledajte koje još stvari samo majke dečaka mogu da razumeju.

1) DEČACI NAJLEPŠE GRLE

Dečaci daju najlepše zagrljaje i najlepše poljupce. Kada vas zagrli sin, to je prava i čista ljubav. Nema nikakvog skrivenog motiva koji mu se mota po glavi. Dečaci vole jednostavno i iskreno. Nema ništa lepše ni čistije od ljubavi dečaka prema svojim majkama.

2) PRDEŽI SU PRESMEŠNI

Ili bar vaš sin misli da su smešni. Dečaci već od malih nogu postaju "talentovani" za ispuštanje gasova i to što zvučniji to bolje. Takođe, što su smrdljiviji to je njima urnebesnije. Ako imate više dečaka, u vašoj kući sviraće prava simfonija. Pomirite se sa tim, ovu bitku nećete dobiti.

3) SVE ĆE POSTATI PREKRIVENO URINOM

Zaista, gotovo sve. Daska na wc šolji, pod, prostirka u kupatilu (koju ste sigurno već do sad promenili 156 puta zbog svog sina)...pa čak i zid i ivica kade. Nekada uspeju da dopru do mesta za koje se pitate kako su uspeli uopšte da dohvate.

 

 

4) SVAKI PREDMET MOŽE DA SE PRETVORI U PIŠTOLJ

Činjenica je da dečaci obožavaju pištolje. Ali, i kada ne želite da im ih kupite, oni će od bilo čega napraviti svoje oružje. Dezodorans, karton od toalet papira, banana, pa čak i njihov prst. Čak i prilikom situacija iz prethodne stavke. Ipak, sa borbama pištoljima i mačevima ne možete da izađete na kraj. Dečaci tako vole da se igraju, ali ipak bi trebalo da razgovarate sa njima o pravim pištoljima i značenju ljudskog života. Ali, nemojte ludeti ako odjednom šampon za kosu postane pištolj. To je njima najveća zabava.

5) DEČACI SU FIZIČKI AKTIVNI

 Od kada se rodi, dečaci vladaju prostorom u kom žive. Oni skaču po nameštaju, jedno po drugom, tuku se i šutiraju bez razloga. Dečaci lome stvari, vi vičete, oni se pomere unazad i polome još nešto. Eksperti kažu da ovakvo ponašanje kod dečaka pomaže da razviju odnos sa ljudima i inteligenciju. Ipak, sve bi trebalo da ima svoju meru.

6) DEČACI NE SLUŠAJU

Zaista, dečaci ne umeju da slušaju. Ipak to nije njihova krivica, jer studije pokazuju da su dečaci manje osetljivi sluhom od devojčica. Devojčice bolje razumeju na osnovu intonacije šta neko želi da kaže, dok dečaci to ne umeju. Zato, vaš sin može potpuno da ignoriše vašu naredbu da skloni igračke sa poda. Možete da ga dozivate iznova i iznova i opet ništa. Ali, to je razumljivo, jer je dečak.

 

 

7) ODEĆA IM NIŠTA NE ZNAČI

Mnogo je lakše kupovati odeću dečacima nego devojčicama. Njih nije briga šta će da stave na sebe. Sa druge strane, nekako će uspeti da unište šta god da mu kupite. Bukvalno sve će pocepati, uflekati travom, blatom, hranom, pa čak i stvarima nepoznatog porekla. Moraćete da se pomirite sa tim, otplačete za bačenim novcem i nastavite dalje. Ipak morate da ga obučete u nešto, zar ne?

8) DEČACI VOLE BEZUSLOVNO

Ovo je možda najvažnija stvar koju svaka majka nauči od svog sina. Dečaci vole bezuslovno, celom dušom i telom. Devojčice su ćudljivije, vole da naređuju, da ignorišu, da se ljute i da tvrdoglavo ćute. Ipak, dečaci su čvrsti kada je u pitanju njihova ljubav i od samog početka ako vole, voleće vas zauvek. Svaka majka kaže da je od svojih sinova naučila šta je prava ljubav, a iako se ne uklapa u ono što ste zamišljali kada ste saznali da nosite dečaka, sigurno ćete priznati da je ipak ispalo bolje nego što ste očekivali.

(Izvor: Zena.Blic.rs)