Školarac

VANJA GRBIĆ: AKO PROFESOR NIJE AUTORITET U ŠKOLI, A RODITELJ U KUĆI, KAKVO JE ONDA TO DRUŠTVO? (VIDEO)

Nikada jedan autoritet ne sme da dovodi u pitanje drugi. Nikada. Zato što ukoliko se sruši ovo – dete pada.

Dr Ranko Rajović: Svojoj deci sam rekao da ne moraju da imaju sve petice. I nisu ni imali.

Da obrazovni sistem u Srbiji vapi za velikim promenama, jasno je skoro svima. Jedan od pobornika radikalnih zaokreta u načinu na koji se radi sa decom danas je i Ranko Rajović, autor NTC programa učenja koji se primenjuje u školama u 20 zemalja sveta.

Učiteljica Ivana: Đak prvak treba da zapamti šta ima za domaći, a ne da mama preko Vibera pita drugu mamu

O tome koliko su se deca promenila, šta znaju prvaci danas kad sednu u klupe, a šta bi trebalo da znaju, kao i o najčešćim greškama koje roditelji (obično u najboljoj nameri) prave, razgovaramo sa Ivanom Bošnjak Bošnjak, saradnicom Zelene učionice i učiteljicom sa višedecenijskim iskustvom.

Otvoreno pismo direktora škole roditeljima: “Molim vas, zapamtite moje reči”

Direktor jedne osnovne škole u Singapuru uputio je pismo roditeljima koje je izazvalo reakcije širom Interneta. U nadi da će promeniti metode pojedinih roditelja, ukazao je na nešto veoma važno:

12 SAVETA RUSKOG PSIHOLOGA MIHAILA LABKOVSKOG: KAKO NE DOZVOLITI ŠKOLI DA SLOMI DETE

Mihail Labkovski, popularni ruski psiholog,  poručuje roditeljima kako odabrati školu, treba li raspravljati s učiteljima i u kom trenutku dete stvarno treba ostaviti na miru

ALARMANTNO! Trećina prvaka bolesna zbog mobilnog! MALIŠANI SLABO VIDE I GOVORE ZBOG TELEFONA

Pedijatri otkrili da od 10 mališana koji na jesen kreću u školu čak troje ima slabiji vid, govor, krivu kičmu ili ravna stopala, a neki od njih i više ovih zdravstvenih problema istovremeno

ULEPŠAĆE VAM DAN: Pogledajte prvake pre prvog dana škole i nakon nastave! (FOTO)

Niko nije srećniji nego predškolac koji iščekuje prvi dan škole. Ali, situacija se veoma promeni kada vide kako je tamo.

Page 1 of 21