KOME PRIPADAJU MILIONI ČUVENE BOŽEN: Pretpostavlja se da je pored vila na Dedinju i Avali imala i OVO!

Božen je važila za jednu od bogatijih žena u Srbiji, a kako nije imala dece, a i sama je bila jedinica, još nije poznato kome je ostavila imperiju građenu decenijama.

Foto: Printscreen Foto: Printscreen

Božen Žumbor preminula je pre osam godina, početkom oktobra, posle duge i teške bolesti. U martu mesecu te godine primljena je na VMA zbog visokog krvnog pritiska. Oporavljala se na odeljenju toksikologije i potom je puštena na kućno lečenje. Probala je da se izleči i u Holandiji, ali ju je bolest nažalost savladala. Nešto kasnije pošto je izgubila ovu strašnu bitku javnost se, pak, pitala kome će pripasti njeno bogatstvo, koje se kako se navodi procenjuje desetinama miliona.

PROČITAJTE: Poznata srpska voditeljka pobedila karcinom pankreasa, pa slikom iz bolnice naterala suze na oči (FOTO)

Kako nije poznato da li je bila udata, postavlja se pitanje ko će naslediti kompaniju, kao i nekretnine koje su bile u posedu Božen, pišu domaći mediji. Vlasnica poznate linije za kozmetičke proizvode živela je na relaciji Srbija - Holandija, pa se u javnosti spekuliše da je pored velelepnih vila na Dedinju i pod Avalom, posedovala i nekretnine u Holandiji. Božen je važila za jednu od bogatijih žena u Srbiji, a kako nije imala dece, a i sama je bila jedinica, još nije poznato kome je ostavila imperiju građenu decenijama.

 

"Za sada niko nema informacije o tome šta će se dalje dešavati sa kompanijom. Vest o smrti gospođe Božen nas je sve zatekla, još uvek ništa ne znamo, detaljnije informacije ćemo imati narednih dana", rekli su jednom prilikom u kompaniji.

Božen

*Foto: Youtube / Printscreen / Bozen Cosmetics

Osim što je bila uspešna poslovna žena, Božen Žumbor se ceo život bavila humanitarnim radom. Godinama je pomagala deci bez roditelja, staračkim domovima, kao i bolnicama. Za vlasnicu imperije prvi put se, inače, čulo kada je 1982. godine došla u Srbiju i donela pomoć za lečenje sestara Đukić. Firmu je osnovala u Beogradu 1991. i napravila bum na srpskom tržištu sa svojim poznatim proizvodom za mršavljenje.

PROČITAJTE: VESNA ZMIJANAC decenijama krila veliku TAJNU: OTHRANILA JE DETE IZ ZVEČANSKE

Upravo taj omiljeni proizvodi izazvao je kontroverzu kada se u javnosti pojavila informacija da je neispravan, zbog čega je i jedno vreme povučen iz prodaje. Božen je morala da dokazuje kvalitet proizvoda, a čak se jedno vreme povukla iz javnog života.