28 godina je NEVIN proveo u zatvoru, a vani je upoznao svog “ANĐELA ČUVARA”

Nakon 28 godina zatvora, Lamar izlazi nevin i upoznaje svog anđela čuvara. Kako je došlo do prijateljstva, donosimo u nastavku.

Foto: Printscreen Foto: Printscreen

Lamar Johnson stalno je tvrdio da je nevin kada je 1994. godine optužen za ubojstvo. Uzalud. Godine 1995. osuđen je na doživotni zatvor u Saint-Louisu … da bi u veljači 2023. bio oslobođen optužbi, nakon gotovo 28 godina iza rešetaka.

IMAO JE SVOG “ANĐELA ČUVARA”

Takva nepravda mogla je samo ogorčiti Lamara. No, tijekom svog boravka u zatvoru, doživio je odnos koji je ublažio ovu muku. Tijekom boravka u zatvoru, jedna vjernica mu je slala pisma i to mu je bilo na blagoslov.

Na početku zatvorske kazne, Lamar je poslao pismo crkvi St. Louisa, nadajući se da će uspostaviti kontakt sa župljaninom. Župnik je potom dao ovo pismo Ginny Schrappen, koja sada ima 80 godina.

 

“Odmah sam mu odgovorila”, posvjedočila je za informativni kanal CBS Evening News. “Vjerovala sam u njegovu nevinost, iako su me mnogi nazivali naivnom, i nije me bilo briga”, nastavlja.

Imao je svog "anđela čuvara"

Tijekom 28 beskrajnih godina zatočeništva koje je Lamar proživio, Ginny mu nije prestajala pisati, ponašajući se kao pravi anđeo čuvar. Iz ovog neočekivanog odnosa rodilo se nepokolebljivo prijateljstvo. Kada je pala presuda kojom je poništena osuda, bivši je zatvorenik pohitao prijateljici koja ga je dočekao kao kralja. 

U videu u nastavku možete pogledati više o ovom događaju.

Povjerenje koje je Ginny ukazala svom prijatelju kroz dopisivanje, pokazalo se spasom za Lamara.

“Kada si nevin, želiš da netko vjeruje u tebe. Kada ljudi vjeruju u tebe i ne odustaju od tebe, lakše je izdržati”, rekao je Lamar Johnson.

Izvor: novi život