Kuhinjica

OBAVEZNO PROBAJTE: Zapečeni hleb sa lukom i sirom

Obavezno probajte ovaj recept jer će vas prijatno iznenaditi rezultat i ukus koji ćete dobiti od običnih, jednostavnih namirnica. Miris luka pomešan sa sirom i puterom je fantastičan! I veoma je zgodno poslužiti takav hleb – svako može da „otkine“ sebi krišku.

Pasta akademika Amosova za snagu i vitalnost organizma (RECEPT)

Pasta ruskog akademika Amosova je prava vitaminsko-mineralna bomba. Ova mešavina je pravo skladište vitamina i mikroelemenata. Akademik Amosov  je preporučivao postoperativim pacijentima ovu zdravu mešavinu za brz oporavak organizma. Izuzetno je korisna i za zdrave ljude.

ZDRAVA PAŠTETA OD PASULJA

Osim s hlebom ili krekerima, brzi namaz od pasulja možete poslužiti i na komadima povrća - paprikama, kriškama paradajza, na listovima salate...

JESEN JE STIGLA: KOLAČ OD BUNDEVE I POMORANDŽE

Za prve jesenje dane preporučujemo vam kolač od bundeve sa pomorandžom. 

Starinski recept za urnebes salatu

Poznata urnebes salata, naravno, uopšte nije salata... ali to nije razlog da ovaj urnebesni namaz manje volimo!

Bakina lenja pita sa jabukama (RECEPT)

Ukoliko ste se uželeli bakinih kolača, ili biste želeli da sa decom podelite ukus svog detetinjstva, napravite ovaj tradicionalni kolač po bakinom receptu.

Kako se pravi tzatziki sos

Tzatziki ili caciki je vrsta grčkoj jela, tačnije salata, veoma popularna kako u samoj Grčkoj, tako i van nje. Iako će vam Grci reći da imaju lepših i boljih jela, tzatziki i giros  su verovatno prva jela na koja pomislite kada vam neko pomene grčku kuhinju. Slično jelo imaju i Turci.

Page 22 of 30