Smršajte uz pomoć numerologije: Otkrijte koje namirnice treba da izbegava vaš bioritamski broj

"Osmicama" se preporučuje laganija ishrana, a hlorofil je veoma važan sastojak hrane koju bi trebalo da unose "jedinice".

Foto: www.healthyfoodhouse.com Foto: www.healthyfoodhouse.com

Izračunavanjem vašeg bioritma otkrićete nešto novo o ukusima i hrani koju volite. Bioritam pokazuje naše ponašanje u svakodnevnom životu. 

On je promenjiva kategorija koja se zapravo menja svaka 2 sata (zavisno od okretanja Zemljine ose). 

Način izračunavanja bioritma:  

Potrebno je navesti dan i mesec rođenja, na način da dobijete jednocifreni broj. 

Primer: 

dan i mesec rođenja: 25.06. 

2+5+6 = 13 a to je 1+3 = 4

 

BIORITAM 1 

Ovo je najzahtevniji broj, pa su osobe takve i kada je hrana u pitanju. Žele samo najbolje od života jer smatraju da im to pripada, pa su za stolom izbirljivi i veoma cene kvalitetu hrane. Vole ekskluzivna jela kojima ne mogu da odole. Hlorofil je veoma važan sastojak hrane koju bi trebalo unositi pripadnici broja 1. Dakle – za njih je bitno da unose veće količine zelenog povrća. 

BIORITAM 2 

Senzibilna dvojka obožava sve vrste slatkiša i kolača, kojima ublažava ljubavne probleme i životna iskušenja. Pošto je pravi kućni tip – voli ukusna jela domaće proizvodnje. U pogledu hrane nisu preterano izbirljivi ali zbog osetljivog želudca trebalo bi da izbegavaji žestoka pića i previše začinjenu hranu. Preporučuje im se hrana sa žutom ljuskom - paprika, krompir, bundeva, banana. 

BIORITAM 3 

Pripadnici broja tri veoma uživaju u hrani i često se muče sa viškom kilograma. Njihova ishrana treba da bude obogaćena ljubičastim voćem i povrćem. Vole špagete, lazanje i slična jela koja ih debljaju. 

BIORITAM 4 

Pripadnici broja četiri veoma su skromni kada je hrana u pitanju. Oni uglavnom uzimaju ono što je neophodno. Oni ne jedu previše. Za njih je idealna hrana bele boje. Oduševljava ih hrana napravljena od testa. 

BIORITAM 5 

Večna deca – petice uvek idu u korak s vremenom pa prvi prihvataju makrobiotiku, vegetarijanstvo i svaki drugi nutricionistički trend. Petice vole kuvanje, nova jela i nove recepte ali su dosta izbirljive. Pošto ne vole dugo da sede na miru, one jedu više puta dnevno. Privlače ih egzotična jela. 

BIORITAM 6 

Pripadnici ovog broja imaju odličan apetit. Nije im lako ugoditi jer su veliki gurmani, a pritom se i sami super snalaze u kuhinji. Najvažnije im je da je hrana lepo aranžirana, ali i uskusna i raznovrsna. 

BIORITAM 7 

Sedmice su ljubitelji vegetarijanske i makrobiotičke kuhinje. Trebalo bi da korise povrće i voće u velikim količinama izbegavajući kisele plodove. Idealan izbor za njih bilo bi raznovrsno povrće sa grilla ili neki neobični specijalitet na bazi biljaka. 

BIORITAM 8 

Žestoke osmice u svemu preteruju. Vole dobro začinjenu hranu i uz to popiti koju čašicu viška. Obožavaju meso, ali bilo bi dobro da više unose voća i povrća. Njima se zapravo preporučuje laganija ishrana. 

BIORITAM 9 

Devetke imaju veoma dobar apetit. Vole sveže i kuvano povrće i voće. Nisu izbirljive kada je hrana u pitanju. Preporučuje im se voće i povrće indigo boje. Njima je važno da je hrana ukusna, srednje začinjena i da je ima u velikim količinama. Uz obrok vole i čašicu dobrog vina. 

Pin It
 

 

Izvor: Atma