RASIPNICI I CICIJE ZODIJAKA: Blizanci su široke ruke, Jarčevi imaju zmiju u novčaniku, Škorpije...

U zavisnosti od toga kom horoskopskom znaku pripadate, odnos prema novcu se razlikuje

Foto: Opusteno.rs Foto: Opusteno.rs

Materijalna dobra su izuztno važan činilac u životu od koga zavisi u kom će se smeru razvijati ljudske osobine.

U zavisnosti od toga kom horoskopskom znaku pripadate, odnos prema novcu se razlikuje:

Ovnovima je skromnost nepoznata reč. Sem toga, često su posesivni, ali na neki način i širokogrudi. Ne postoji granica u tome šta bi sve uradili da budu u centru pažnje.

Bikovi su veoma ambiciozni i ne vole da ih na bilo koji način upoređuju sa bilo kim. Vole da se hvale svojim materijalnim dobrima, pa i uspesima svojih bližnjih. Ponekad su škrti.

Blizanci se drugima predstavljeju drugačiji nego što zaista jesu. Uživaju da troše novac, vole luksuz i ekstravagantna putovanja pa se za njih ne može reći da su tvrdice.

Rak može da deluje oholo samo onda kada je uplašen da će biti povređen. Vrlo pažljivo troše novac i nisu skloni bespotrebnom troškarenju.

Lavovi su često široke ruke jer vole sve najskuplje i najbolje. Sujeta će ih naterati da potroše i poslednju paru samo da bi na taj način pokazali svoju finansijsku nadmoć. Nisu cicije.

Device su dosta nesigurne, pa takav odnos imaju i prema materijalnim dobrima. Novac troše vrlo pažljivo, pomalo, i u svakom trenutku znaju koliko imaju na računu. Može se reći da nisu previše širokogrudi, ali ne i cicije.

Vage sa lakoćom troše velike sume novca kako bi se okružile lepim stvarima. S obzirom na to da su sujetne, kupuju samo prefinjeno i firmirano.

Škorpije vole tuđu imovinu i nemaju problem s time da s punim pravom traže da im se pokloni ono što im se dopada. Spadaju u škrti znak.


Strelac je hedonista i želi da uživa u svim životnim zadovoljstvima, pa je tako spreman to i da plati. Nisu štedljivi, ali kada su bez novca postaju nesrećni.

Jarac spada u jedan od najškrtijih horoskopskih znakova. Vrlo pažljivo i smerno troše, a onda kada odluče da se odreknu dela svog materijalnog dobra, to je uvek sa ciljem da kroz svoje dobročinstvo pojačaju svoju poziciju.

Vodolija je znak kod koga nikad nećete biti sigurni ima li ili nema, a veoma verovatno ni on sam to ne može da proceni. On ne zna da kontroliše svoje troškove i prihode, uvek nešto računa, planira, ulaže, pozajmljuje… Spreman je na poslovni rizik i na razne kombinacije koje drugim ljudima deluju kao da su na granici razuma, ali on uz sebe uvek ima prijatelje koji će mu rado pomoći. Darežljivi su prema deci i kad je u pitanju uređenje doma.

Ribe nisu škrtice. Može se reći da su ponekad čak i rasipne. Zbog svoje preosetljivosti sklone su da svoje nagle i česte promene raspoloženja leče bespotrebnom kupovinom.