Tarantino se ne plaši policije

Američki reditelj Kvetin Tarantino izjavio je sinoć da ga ne plaši nedavni poziv njujorške policije na bojkot njegovih filmova posle njegovog učešća na jednom skupu protiv policijskog nasilja u SAD.

Foto: hitfix.com Foto: hitfix.com

Tarantino je 24. oktobra učestvovao u Njujorku na jednom protestu protiv policijskog nasilja u SAD. Reditelj je na protestu pročitao imena nekoliko žrtava kao što je Majkl Braun, koji je ubijen u avgustu 2014. godine u Misuriju. Njegovo ubistvo je tada izazvalo talas protesta protiv policijskog nasilja širom SAD.

- Prilično je očigledno to što radi policija. Umesto da rešava problem policijske brutalnosti, policija više voli da mene napada. Policija želi da me ućutka, diskredituje i zastraši, ali se ja uopšte ne plašim - rekao je poznati reditelj.

Najveći sindikat njujorške policije zatražio je krajem oktobra bojkot filmova reditelja.

- Nije iznenađujuće da neko ko zarađuje novac veličajući nasilje i kriminal bude istovremeno i antipolicijski nastrojen - izjavio je predsednik sindikata Petrik Linč i pozvao na bojkot filmova američkog reditelja.

Tarantino (52) je snimio desetak filmova, od kojih su najpoznatiji "Petparačke priče" (1994), "Četiri sobe" (1995), "Džeki Braun" (1997), "Ubiti Bila" (2003), "Ubiti Bila 2" (2004) i špageti vestern "Đangova osveta" (2012).

Napisao je i scenarije za filmove "Prava ljubav" (1993), "Rođene ubice" (1994) i "Od sumraka do svitanja" (1996).

U januaru se očekuje njegov najnoviji vestern "Omražena osmorka".

 

Izvor: alo.rs