Posao iz snova i kuća na ostrvu u Velikoj Britaniji - POSTOJI SAMO JEDAN USLOV

Bajkovito ostrvo na britanskoj obali zapošljava novog baštovana za svoj zamak, ali on mora biti u stanju da se spusti sa tornjeva.

Foto: Instagram Foto: Instagram

U opisu posla stoji da savršen kandidat mora biti "okretan kao planinska koza", jer se posao mora obavljati širom brdovitog ostrva.

Ko god da dobije posao, dobiće viktorijansku kuću na ostrvu sa tri spavaće sobe koja nudi "predivan pogled" na dvorac i obalu.

Povrh toga, godišnja plata za posao glavnog baštovana na ostrvu Brdo svetog Marka u Kornvolu iznosi 28 hiljada funti - oko 31.500 evra, što na mesečnom nivou iznosi više od 2.600 evra.

 

Mnogi ljubitelji slikovitog pejzaža su se prijavili na oglas, nazivajući ga svojim "poslom iz snova". Korisnici društvenih mreža uglavnom se slažu da je osoba koja dobije ovaj posao "pravi srećnik".

Opis zaduženja kaže da baštovanstvo na steni usred mora "nije za slabašne", kao i da bi teren na kome mi baštovan morao da radi bio "izazov i za planinsku kozu".

Foto: Instagram

Ostrvo je raspisalo još dva konkursa - za menadžera ostrva i upravnika dvorca.

Ostrvo je dostupno brodom ili šetnjom preko puta, u zavisnosti od klime. Na njemu živi oko 30 stanovnika, ima svoju crkvu, drevnu luku i vrtove pune egzotične flore.

( Family.rs / izvor: blic.rs )