POBEGLA I ODNELA MILIONE: Ćerka je pokušala, a sada je nestala i šeikova najmlađa žena!

Šesta i najmlađa supruga vladara Dubaija je pobegla od supruga, a veruje se da se krije u Londonu, naveli su izvori bliski porodici.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Princeza Haja Al Husein, polusestra Abdulaha kralja Jordana, navodno želi da dobije razvod, nakon što je sa svojom decom, Džalilom (11) i Zajedom (7), pobegla u Nemačku, gde je tražila politički azil. Smatra se da je ponela oko 40 miliona dolara sa sobom kako bi započela novi život.

Nepotvrđeni izveštaji u arapskim medijima ukazuju na to da je jedan nemački diplomata pomogao njen „beg“ iz Dubaija, što je dovelo do potencijalne diplomatske krize između dve zemlje. Tvrdi se da su nemačke vlasti odbile zahtev njenog supruga šeika Mohameda bin Rašida Maktuma da vrate njegovu ženu u Dubai.

Dva izvora bliska kraljevskoj porodici u Dubaiju potvrdila su da je princeza Haja napustila zemlju i da traži razvod, prenosi "Dejli mejl".

 

Ovaj događaj podseća na prošlogodišnji incident u kojem je jedna šeikova ćerka, princeza Latifa bint Mohamed Al Maktum, pokušala da pobegne od oca iz Dubaija i želela da dobije politički azil u Americi. Ona je zarobljena i od tada se ne viđa u javnosti nakon što je vraćena Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Haja, princeza obrazovana na Oksfordu, nije viđena u javnosti od 20. maja, a nije ni bila aktivna na društvenim mrežama od februara.

Ona se nije pojavila ni na konjičkim trkama održanim prošle nedelje u Velikoj Britaniji, na kojima redovno gostuje sa svojim suprugom.

Izvor: espreso.rs