Vesna Dedić o otkazu na RTS-u: Nisam bila ispoštovana kao autor, niti je bila ispoštovana emisija „Balkanskom ulicom“

Vesna Dedić (52), voditeljka i autorka emisije „Balkanskom ulicom“, podelila je sa svojim pratiocima je da je dala otkaz na Javnom servisu.

Vesna Dedić o otkazu na RTS-u: Nisam bila ispoštovana kao autor, niti je bila ispoštovana emisija „Balkanskom ulicom“ Foto: P. Mitić

Vesna Dedić (52), voditeljka i autorka emisije „Balkanskom ulicom“, podelila je sa svojim pratiocima je da je dala otkaz na Javnom servisu.

Vesna je u svom poslednjem postu na Instagramu najavila otkaz slikajući se kako sedi pored znaka RTS.

– Danas sam dala otkaz. Nisam bila ispoštovana kao autor, niti je bila ispoštovana emisija „Balkanskom ulicom“, koja je gledaocima RTS-a draga i omiljena. Dugo sam se nadala da ću ja, kao autor, i moja emisija imati razumevanje. Nismo imali. Danas smo se razišli u korektnim odnosima. Gospodin Bujošević je potpisao, ja sam potpisala. RTS ostaje moja kuća zauvek. I dalje mislim da kada se kaže RTS gledaoci će pre pomisliti na mene nego na one koje poslednje četiri godine vode ovu kuću – rekla je Vesna Dedić za Telegraf i dodala:

 

– Bilo je jako emotivno. Kolege, sve strukture RTS-a, od sekretarica, novinara, portira i tako dalje. Vest se brzo raširila… Ja sam malo u šoku. Mislila sam da ću ja to da završim, i da će to za 10-ak dana da se sazna. Zaista su svi vrlo emotivno reagovali. Reakcija svih je bila: „Da li si sigurna? Nemoj da ideš…“. I, naravno, „srećno“ – rekla je poznata voditeljka.

Vesna Dedić potvrdila je da će nastaviti da radi na drugoj televiziji.

– Ja sam zaposlena žena. Ja jedino što znam je da budem novinar, tako da ću sigurno biti novinar u nekoj drugoj televizijskoj kući – rekla je Dedićeva.

Na pitanje da li će to biti njena autorska emisija, Vesna nam je rekla da to još uvek ne zna.

– Ne znam ništa. Ne znam ni gde ću da raditi, ne znam ni šta ću raditi. U svakom slučaju, ja znam da ću raditi – zaključila je voditeljka.

Takođe, Vesna je saopštila da će u toku sledeće nedelje otkriti gde će nastaviti svoju karijeru, a o njenom otkazu zvanično je informaciju podelio i RTS.

– Radio-televizija Srbije saopštava da će se emisija ‘Balkanskom ulicom’, autorke Vesne Dedić, emitovati na Prvom programu RTS-a do sredine aprila. Na inicijativu Vesne Dedić, ona više neće biti deo RTS tima. RTS zahvaljuje autorki na dugogodišnjoj saradnji i želi joj uspeh u daljem profesionalnom radu – navodi se u saopštenju RTS-a.