Poznata srpska voditeljka pobedila karcinom pankreasa, pa slikom iz bolnice naterala suze na oči (FOTO)

Poslala snažnu poruku...

Foto: Instagram Foto: Instagram

U septembru 2018. godina voditeljka Biljana Obradović u javnosti je rekla kako je dobila bitku sa karcinomom pankreasa.

PROČITAJTE: Neda Ukraden izazvala buru na društvenim mrežama: Apeluje da država povede računa i o muzičarima koji su pogođeni krizom

Voditeljka je tada otvoreno pričala o tome da je uvek vodila zdrav život, a da je ovog neprijatelja otkrila na rutinskom pregledu.

   

Međutim, skoro dve godine kasnije, podelila je fotografiju iz bolničke postelje i otkrila detalje iz tih dana koje javnost nije znala. U emotivnoj poruci prepričala je kroz šta je sve prolazila tih dana, dok su samo njeni najbliži članovi porodice znali da je u bolničkoj postelji.

Foto: Instagram

- Postoje stvari koje se nikad ne zaboravljaju, a to je kada gledaš kroz prozor i dao bi sve na svetu da siđeš dole i sedneš sa svim onim ljudima za koje ni ne znaš ko su... Da osetiš ukus kafe, koju ne smeš da piješ ili pukneš od sreće kada ti kažu da danas možeš da doručkuješ malo kiselog mleka koje si toliko čežljivo tražio pogledom svih prethodnih dana, a nisi smeo, a da si kod kuće možda ga ne bi ni pogledao... A on ti u onom plehanom tanjiru izgleda kao najlepša torta... A onda nema srećnijeg od tebe kada si trećeg dana uz divne sestre uspeo da napraviš tri metra hodajući od svog kreveta... - ispričala je Biljana, a potom dodala zašto je važno poštovati sve mere koje predlažu stručnjaci u vandrednoj situaciji.

 

- Zato sedite kod kući i ne fantazirajte. U toplom ste, možete da hodate, jedete, pijete, telefonirate... Proći će karantin, a divni lekari će i dalje raditi kao što rade i sada. Sestre će brinuti o bolesnicima kao i pre Korone, samo što ima onih koji možda nikad neće izaći iz karantina, jer su teški onkološki bolesnici, deca i stari, jer za njih traje godinama nešto gore od ovoga. I meni je dosadno sada, deca mi skaču po glavi, ne krećem se, pojela bih vola sa ražnja, a uz sve to i radim... A, kad me "uhvate bube" uđem da pogledam baš ove slike da bih došla sebi i setila se kako sam tada samo želela da dođem kući i molila Boga da posle mesec dana sakupim snagu i prošetam 10 minuta... I zato ne zaboravite da aplauz zdravstvenim radnicima treba da traje i posle Korone, jer oni rade non stop... A u svemu ima i od goreg gore, teške operacije se i dalje rade, a hirurzi stoje i po 10 sati na nogama. Zato smejte se, vežbajte, mažite nokte - piše voditeljka i tim povodom je pohvalila sve medicinske sestre koje su tih dana bile uz nju, kao što su danas uz neke druge pacijente koji vode bitku za život.