Nikola Jokić: Jeo sam sve - kolače, paprikaš, pice, kokice…

Bio sam debeljuca do prošle godine. Voleo sam svašta da jedem i nisam ništa odbijao. Jeo sam sve, kolače, paprikaš, žuta supa sa malo više masti. 

Foto: Ordinacija TV Foto: Ordinacija TV

Nedavno je na društvenim mrežama kružila ideja da NBA liga promeni svoj logo i da stave sliku Jokića kada je bio dete, bez majice i sa evidentnim viškom kilograma.

U nedavnom intervju za dokumentarac “Čovek koji pravi razliku”, centar Denvera Nikola Jokić je sam priznao da je do skoro bio “debeljuca”.

“Bio sam debeljuca do prošle godine. Voleo sam svašta da jedem i nisam ništa odbijao. Jeo sam sve, kolače, paprikaš, žuta supa sa malo više masti. Pred svaku utakmicu pojedem nešto što ne bih trebao. Da li komadić pice, kokice nešto samo da je nezdravo. Protiv uroka”, rekao je Jokić.

 

“IMALI SMO PROGRAM, A ON DORUČKOVAO POLA KILE BUREKA”

Nikola Jokić mnogima je još više “prirastao srcu” kada je otkrio da voli da se hrani kao “sav normalan svet”, da jede burek i pije koka kolu, što je jednom prilikom i potvrdio njegov nekadašnji trener Dejan Milojević.

“Angažovali smo nutricionistu i naš kondicioni trener Marko Ćosić, koji je zaista vrhunski trener, napravio je fantastičan program rada. Drugo, odredio je režim ishrane, mi smo se ubili radeći na tome, ali videli smo da to ne ide u očekivanom smeru. I onda shvatimo da on doručkuje pola kile bureka i popije flašu koka-kole za ceo dan”, rekao je njegov nekadašnji trener Dejan Milojević.  

ČETIRI SENDVIČA ZA 40 MINUTA

Kako prenose mediji, Srđan Stojkov, prvi Jokićev trener u Somboru, ispričao je s ovim u vezi jednu sjajnu anegdotu.

“Nikola je imao dobar apetit tokom odrastanja. Tokom jednog njegovog putovanja u drugi grad na utakmicu,  majka mu je spakovala četiri sendviča za ceo dan, trebalo je da odu ujutru i da se vrate uveče. Nikola ih je pojeo za 40 minuta”, naveo je Stojakov.

Ipak, da je Jokić počeo da vodi računa o ishrani, iako ne tako strogo kao Đoković, pokazala je njegova objava od jeseni prošle godine. Naime, on je tada objavio fotografiju užine na kojoj su grožđe, banane i voćni sok.

 

ŠTA KAŽU STRUČNJACI  O JOKIĆEVOJ ISHRANI?

Kako za MONDO kaže nutriconista Dejan Nedeljković, burek ili pljeskavica jednom u 10 dana ne mogu ozbiljnije da poremete profesionalnog sportistu, sa visinom i snagom koju ima Nikola Jokić.

“On ima dva treninga dnevno i, ako mu ponekad prija takva hrana, to je u redu, jer to ne može ozbiljnije da ga poremeti. Njemu verovatno ne bi ni prijala ishrana Đokovića jer, ako bi prešao samo na salatu, to bi bio šok za organizam. Očigledno je da sada pravi vrhunske rezultete i da nema potrebe za drastičnim promenama”,kaže za MONDO nutricionista Miloš Nedleljković.

Da ishrana Nikole Jokića potencijalno ima veze i sa krvnom grupom, objašnjava za MONDO Milka Raičević, nutricionista.

“Ako je Nikola Jokić nulta krvna krupa, meso mu je potrebnije nego ostalima i teško bi se navikao na vegansku ishranu, bio bi stalno gladan. Za košarku mu je potrebna masa i snaga, tako da je skoroz opravdano unositi masnoće. Sigurna sam da Jokić ne konzumira brzu hranu svakodnevno, već povremeno, pa je to u redu”, kaže Milka Raičević.

izvor:  mondo.rs