NAŠA GLUMICA JE PREZIME PRVOG MUŽA NOSILA DO SMRTI: Nije ga promenila čak ni posle druge udaje za našeg poznatog glumca

Naša čuvena glumica Olivera Marković nosila je prezime svog prvog supruga do smrti, uprkos tome što se drugi put udala.

Foto: Printscreen Youtube / RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal Foto: Printscreen Youtube / RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Legendarna glumica Olivera Marković osvojila nas je brojnim ulogama kojima je obeležila srpsku kinematografiju. Rođena je 1925. godine, u Beogradu, u vreme kada je talenat bio na velikoj ceni.

Pripadala je staroj gardi glumaca čija imena su ušla u istoriju, a njen život takođe je bio vredan filma. Imala je dve velike ljubavi kao iz romana, a o njima se i danas priča.

Oliveru je krasila nestvarna lepota po kojoj je mogla da parira holivudskim divama, poput Sofije Loren. Muškarci su ludeli za njom, a srce je uspeo da joj ukrade kolega, Rade Marković sa kojim je godinama bila u braku. U braku sa njim dobila je sina Gorana, našeg poznatog reditelja.

 

Malo je poznato da je njeno devojačko prezime Đorđević, a te 1954. godine zvanično je postala gospođa Marković. Nakon dve godine braka dobili su sina, ali su 1964. godine odlučili da se razvedu, piše Nova.

Ipak, Olivera je odlučila da zadrži prezime pod kojim se proslavila.

Kako nikada nije želela da eksponira privatan život, malo je poznato da je Oliverin drugi brak ponovo bio sa glumcem. U pitanju je glumac Dušan Bulajić koga smo gledali u filmovima "Ljubav i moda", "Vojnikova ljubav", "Variola Vera", "Srećni ljudi"…

Zajedno su nastupali u Narodnom pozorištu u Beogradu, a Duško je ostao veran tome da se ne medijski ne eksponira.

Olivera Marković

Foto: Youtube Printscreen / Serbian Sitcoms

- Ja se dosta pojavljujem i puno radim, dok Duško ima rezervisan stav, nije preterano ambiciozan, ne voli da se nameće - rekla je Olivera jednom prilikom za Yugopapir, a Duško dodao: 

 

- Nije to pitanje nametanja, nije ni pitanje pristojnosti ili nepristojnosti, već jednostavno nekog odnosa, čak i poštovanja ljudi. Ta ljudska znatiželja nije mnogo interesantna, ljudi žele da sve saznaju, a ne znam šta je to o čemu bi čovek mogao sadržajnije da priča, a da bude zanimljivo. Nikada mi nije prijala popularnost, čak ni kada sam bio mlad.

Kako je zadržala prezime prvog supruga, Oliveru su godinama vezivali za Radeta. Čak i kada je uveliko bila u braku sa Duškom, mnogi ga mešali sa Oliverinim prvim suprugom.

Olivera Marković

Foto: Profimedia / iz filma Pad u raj

- I danas vezuju Oliveru za Radeta i događaju se neke komične situacije kada nas vide zajedno. Evo jedne od tih anegdota: nas dvoje smo šetali i prišao je jedan klinja da traži autogram od Olivere, ona je to rado učinila, a potom se bojažljivo okrenuo prema meni i kazao: ‘Čika Rade, da li biste mi i vi dali autogram?’ Naravno sam sam to učinio i potpisao se Rade Marković. Zašto bih ja sad detetu kvario neke njegove iluzije? - ispričao je tada glumac.

Izvor: Stil