ISPOVEST ANE BRNABIĆ "Beba nam je promenila život, a najveći kritičar mi je partnerka"

Premijerka Srbije Ana Brnabić ističe da je njenoj partnerki MIlici Đurđić i njoj dolazak bebe u potpunosti promenio život, kao i da će Novu godinu dočekati upravo sa njih dvoje.

Između ostalog, kaže da je najviše ponosna na to što je u timu predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, od koga svakodnevno uči.

- Sve se promenilo, sve je drugačije. To je najveća radost koja mi se u životu dogodila - ističe u intervjuu za "Kurir" premijerka Brnabić o dolasku bebe u zajednički dom u kome živi s partnerkom.

  

Raduje se novogodišnjoj noći, jer će, kako kaže, provesti sa porodicom.

- Biću kod kuće. Ovo je Igorova prva Nova godina, imamo jelku i poklone i beskrajno se radujem tome da budemo svi zajedno - ne ostavlja dilemu premijerka.

 Milica je vrlo iskrena i direktna, što meni pomaže da ostanem sa obe noge na zemlji, kaže premijerka

*FOTO: A.M. / RAS SRBIJA

Milica je vrlo iskrena i direktna, što meni pomaže da ostanem sa obe noge na zemlji, kaže premijerka

Na pitanje koliko s partnerkom priča o politici, premijerka kaže da je Milica njen najveći kritičar.

- Ona je moj najžešći kritičar. Vrlo je iskrena i direktna, što meni pomaže da ostanem sa obe noge na zemlji. Nedostaje joj naš raniji život i ja sam joj neizmerno zahvalna na svoj ličnoj žrtvi koju je podnela otkada sam ušla u politiku, zbog čega smo izgubili ogroman deo naše privatnosti - ističe ona.

Kako navodi, slobodno vreme gotovo da uopšte nema, a kada ga nađe uglavnom je sa porodicom i prijateljima.

 

- Ovaj posao zahteva pažnju i pozornost u svakom trenutku. Kada legnem da spavam, a napolju je pljusak, razmišljam da li će negde biti poplave. Kada nema snega u vreme kada uobičajeno treba da ga ima, zovem ministra Nedimovića da ga pitam kako nam to utiče na poljoprivredu. A kada i imam slobodno vreme, tu je predsednik koji radi. Jednom me je pozvao u pola sedam ujutro za 1. maj da me pita zašto uvozimo maline kad su naše bolje i da li smo dobili podatke za rast u aprilu. To malo slobodnog vremena koje nađem provodim s porodicom i prijateljima - navodi Brnabić.

Njene upečatljive odevne kombinacije neretko su tema javnosti, a sada objašnjava kakav je njen stil oblačenja.

- Najviše bih volela da stalno mogu da budem u košulji ili majici i farmerkama. Nažalost, moram da se prilagodim zahtevima ovog posla, a to i radim na neki svoj način - ne ostavlja dilemu ona.

O poređenju sa fudbalerom: "Pantela mi deluje super"

Nakon što je promenila frizuru neretko se u javnosti moglo čuti kako premijerka podseća na fudbalera Marka Pantelić. Brnabić kaže da je on samo jedan od ličnosti sa kim su je poredili, kao i da nema problem sa tim.

- E, sa kime me sve porede i kako me sve zovu, o tome mogu mali esej da napišem. Ali to je sve u redu, ide u rok službe. Kao što je sto puta predsednik Vučić rekao (još jedna stvar koju sam od njega naučila): nisam ovde da bi me ljudi voleli, nego da nešto uradim za svoju zemlju. Marka Pantelića sam upoznala u poseti Luksemburgu ove godine i srela se s njim baš prošle nedelje na proslavi 100 godina FSS. Ne znamo se dobro, ali mi deluje kao super čovek - zaključuje premijerka.

Izvor: blic.rs