Elena Karić se odrekla luksuza: ŽIVI NA PLANINI I GAJI KOZE, sina je ispisala iz škole i posvetila se obredima

Iako je izuzetno bogata, dizajnerka nameštaja Elena Karić većinu vremena provodi u prirodnom okruženju i već godinama je posvećena spiritualnim obredima i ritualima.

Foto: Marina Lopičić Foto: Marina Lopičić

Iako je izuzetno bogata, dizajnerka nameštaja Elena Karić većinu vremena provodi u prirodnom okruženju i već godinama je posvećena spiritualnim obredima i ritualima.

Elena Karić pre nekoliko godina odlučila je da se izoluje od gradske vreve i sa suprugom Jugoslavom i decom najčešće boravi u kući koju su sagradili na Kosmaju.

  

Elena tamo uzgaja voće, povrće i domaće životinje, a njeno imanje podseća na ranč.

Image result for elena karic sa jaretom

Foto: Instagram

Dizajnerka i njen suprug imaju i hektar voćnjaka, koji je njima veoma važan zato što se trude da se hrane zdravo i jedu isključivo domaću hranu.

 

Pored toga na imanju čuvaju i životinje - krave, koze i kokoške.

Elena Karić je svojevremeno sina Simona, kada je imao 12 godina, ispisala iz škole i preusmerila ga na kućno vaspitanje.

Image result for elena karic sa kravama

Foto: Instagram

Ona i njen muž Jugoslav Karić ponosni su što su doneli odluku da njihov sin Simon vreme provodi u prirodi i upiše "zelenu školu" , budući da su videli koliko to dobro funkcioniše.

  

- Tako smo srećni i ponosni što smo deo ove inspirativne zajednice. Prošle godine smo započeli ovu neverovatnu avanturu i ušli u najzeleniju školu na Zemlji... Uz visoke akademske standarde, škola se takođe fokusira na održivost i kreativnost u okviru svog nastavnog plana i programa. Nema ocene do srednje škole: "Mi ne pravimo robote od dece", kako mi je jednom rekao neverovatni Pak Sal, direktor škole. "Želimo da budu kreativni".. Želim da sva deca na ovoj neverovatnoj planeti imaju mogućnost da rastu i uče u takvom okruženju - napisala je jednom prilikom Elena na svom profilu na Instagramu.

- Obrazovanje kod kuće je najbolja odluka koju sam ikad donela. Umesto da sedi satima u školskim klupama, naša učionica je tamo gde smo mi- u štali, u šumi, kraj vatre sa domorocima. Postoji li šta bolje od mogućnosti da budete divlji i slobodni, da vas odgajaju da budete ono što zaista jeste - dodala je ona.

Elena je veliku prašinu podigla kada je pre nešto manje od mesec dana objavila da praktikuje poseban obred tokom menstrualnog ciklusa.

- Svakog meseca imamo priliku da donesemo prinovu na Zemlju putem svoje mesečeve krvi, kao što su to radili naši preci. U procesu zaceljenja patrijarhalnih rana vrlo je važno pružiti pažnju i svest o načinu oslobađanja naše svete tečnosti. Predavanje menstrualne krvi je drevna tradicija koja neguje našu vezu sa majkom Zemljom i omogućava nam da učestvujemo u razmeni energije sa njom. Tokom poslednjih nekoliko godina pokrenula sam mnoge žene širom sveta na ovaj sveti ritual. Postoji mnogo različitih načina prikupljanja naše mesečeve krvi. Korišćenjem čašica umesto tampona možemo povezati sa matericama našu svetu žensku suštinu, prikupiti krv za prinošenje i doprineti zdravijem okruženju. Umesto da ono što je naša ženska esencija završi u kanalizaciji, prospe se nazad u travu, u zemlju, uz molitvu - zahvalnost majci zemlji na mogućnosti rađanja. Podrazumeva zahvalnost i pozdrav iskri života u nama, a ne kojekakvo "prinošenje žrtve" - napisala je ona na društvenim mrežama.

Izvor: blic.rs