Stari Dorćolac otišao kod psihijatra zbog demencije, a on je ispao takav LAF da svi žele da ga upoznaju

Da šarm i originalnost ne znaju za godine, najbolje pokazuje primer jednog deke (90) iz Beograda, koji je na nagovor ćerke, zajedno sa njom, posetio psihijatra.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Iako je otišao zbog problema sa demencijom, njegovi odgovori na postavljana pitanja pokazali su da on zapravo samo „zaboravlja po potrebi“, kako je zaključila njegova ćerka.

Nakon što ga je psihijatrica pitala pitanja, na osnovu kojih je želela da vidi da li se zaista radi o demenciji, dobila je odgovore zbog kojih je u kancelariji nastupilo višeminutno smejanje. A onda su njegovi odgovori oduševili i ceo internet, kada je ćerka Una na svom Tviter profilu opisala čitav događaj.

 

„Ja vama ne mogu da prepričam dijalog psihijatrice i ćaleta (90). Ona mu utvrđuje da li je dementan, pa postavlja pitanja:

P: „Kako se zovete?“

Ć: „Pa piše vam tu u kartonu, a i u uputu“.

P: „Je l’ znate ko je to pored vas i kako se zove?

Ć: „Sin nije sigurno. Nemam. A ovo je ćerka jedinica. Kako se zove znam – Mira, a za prezime zauvek (kaže porodično prezime). Ovo što se dva puta udavala ne računam“.

P: „Gde živite?

Ć: „Na Vračaru. Ne svojom voljom. Dorćol mi je bio miliji. Sad živim (izgovara preciznu adresu broj stana)“, pa doda: „Ako ste u prolazu, izvolite na kafu“

Ja… ‘zemljo, profundaj se’….

Doktorka se smejala glasno, napisala izveštaj i kaže: ‘Dobićete geronto domaćicu i gledajte da je ne oženite'“, napisala je Una na svom Tviter nalogu, a objava je mnogima ulepšala dan.

 

„Tata vam je kao zmaj (mentalno). Neka tako i ostane, a želim mu da i fizički bude OK (i jedno i drugo je jako važno i kada smo mladi, a postaje posebno neophodno kako starimo). Uživala sam čitajući“, napisala je jedna gospođa u komentaru.

„Hvala vam. Dobar je i fizički, obzirom da gazi devedesetu…on ima volju, vrlo je dobrodušan i voli ljude, život. Sav pozitivan, ali ustanovili smo da zaboravlja po potrebi“, odgovorila je Una, a u nastavku objasnila i šta to znači.

„Inspektorišem mu po frižideru, ima stroga ograničenja šta ne bi smeo. Nabasam na čvarke, upitno ga pogledam.

– Ja pojma nemam, sine, odakle to tu. Ti znaš da ja to ne smem da jedem. Ko zna ko je to doneo i ostavio. Znaš da sam zaboravan.“

Izvor: Nova.rs