Šta se dogodilo sa nekada popularnom pevačicom? Da li je to ona ili njen klon?

Danas je teorija o životu Avril Lavinj jedna od najvećih u svetu šoubiznisa, a sve je počelo na Tviteru kada je na jednom profilu osvanula tvrdnja "Avril je mrtva, zamenio ju je njen klon".

Foto: Instagram Foto: Instagram

Ako ste rođeni tokom 80-ih ili početkom 90-ih prilično smo sigurni da se dobro sećate lika i dela Avril Lavinj, pevačice koja je davne 2002. pokorila svetsku muzičku scenu i preko noći postala svojevrsna pank princeza...

Avril je bila recimo pandan Britni Spirs, a predstavljala se kao "anti Britni", no danas su i jedna i druga daleko od karijera kakve su nekada imale. Naime, Avril je sa svega 16 godina potpisala svoj prvi veliki ugovor za izdavanje albuma, kada je i postala velika zvezda - buntovna, ali slatka i talentovana tinejdžerka koja je uglavnom nosila mnogo crne odeće i kariranog dezena.

Postigla je toliki uspeh da je treći najuspešniji kanadski izvođač pored Selin Dion i Šanaje Tvejn, bar kada je reč o prodatim primercima albuma. Danas, 17 godina kasnije stvari se nisu mnogo promenile, Avril i dalje fura sličan fazon, ali su njen uticaj, zastupljenost na sceni i popularnost daleko manji.

 

Avril se nije snašla u savremenoj muzici i pravcu koji je donela, pa je između ostalog i to zaslužno za nagli pad njene popularnosti, a ona je i sama to shvatila, pa je pokušala da razvija biznis u drugačijem pravcu. Ona je počela da se bavi dizajnom, te je imala sopstvenu kolekciju odeće kao i parfeme, a oprobala se i u glumi i sinhronizaciji crtanih filmova.

Zanimljivo je da se nikada za ovu Kanađanku nije vezao nijedan skandal niti afera, ali su se zato fanovi pobrinuli da njeno bivstvoanje na sceni postane vrlo zanimljivo i intrigantno. 

Zvuči neverovatno, ali tvit od svega par reči izazvao je pravu histeriju koja traje već godinama, a koja za cilj ima da utvrdi da li je bizarna pretpostavka u stvari sušta istina.

Ova teorija polazi do toga da je Avril umrla još 2003. kada je promovisala svoj veliki hit "Complicated", a da su čelnici njene izdavačke kuće angažovali dvojnicu kako bi nastavili da ubiru plodove stečene slave. Poznat je i identitet navodne dvojnice, reč je o glumici Melisi Vandeli koju je navodno Avril obučila pevanju, a kako su dosta vremena provodile zajedno Melisa je pronikla i u narav i karakter pevačice, pa je uspela da je verno imitira tokom svih ovih godina.

To je priča u koju veruju teoretičari zavere, a kao dokaz najčešće iznose sitne pojedinosti na Avrilinom licu koje su se promenile, nedostatak pojedinih mladeža, kao i drugačiji ton koji njeni intervjui imaju u odnosu na period najveće slave.

Bilo kako bilo, Avril se dugo nije oglašavala povodom ovakvih navoda, ali je prošle godine konačno rekla par reči o čitavoj ujudurmi. "Da, neki ljudi misle da ja nisam prava ja, što je tako uvrnuto! Zašto bi iko, pobogu, pomislio tako nešto?", kratko je prokometarisala.

 

Ako zanemarimo ovaj deo priče, pevačica je zaista bila odsutna sa scene čitavih pet godina, a ističe da su uzrok tome veliki zdravstveni problemi. Naime, ona je još od 2014. vodila bitku sa lajmskom bolešću, a o tome je snimila i singl "Head Above Water".

"Bila sam u krevetu je*ene dve godine. Osećala sam se kao zatvorenica u svom telu. Prihvatila sam to da umirem", rekla je i dodala da je uzimala koktel nekoliko različitih antibiotika.

Srećom, najgori period je prošao, a ona sada polako, alo sigurno nastavlja svoju karijeru. Inače, već nekoliko godina u vezi je sa egipatskim milijarderom Filipom Sarofimom.

( Family.rs / Izvor:zena.blic.rs )