Šta se dogodilo mladićima zbog kojih je Milica Kostić skočila sa 11. sprata kad su pošli da je siluju?

Mladići koji su pokušali da je siluju su Miroslav Mađarac, Tomislav Ž. Nikolić, Zvonko Ivanović, Slavoljub Trifunović i u to vreme maloletni S.V., u čijem se stanu sve odigralo. 

Foto: milicakostic.rs Foto: milicakostic.rs

Učenica Medicinske škole Milica Kostić (18) ubila se skočivši sa 11. sprata Rubinove kule u Kruševcu nakon što je pet mladića pokušalo da je siluje. Od tog stravičnog događaja prošlo je 45 godina, a ni dan-danas se ne zna šta se desilo sa manijacima zbog kojih je devojka odlučila da oduzme sebi ono najvrednije što svaki čovek ima - život.

Momci su Milicu namamili u stan. Jedan od njih ju je zamolio da pođe sa njim kako bi ona, navodno, pozvala njegovu devojku čiji su roditelji bili jako strogi. Taj mladić je bio jedan od petorice nasilnika koji je želeo da izvrši grupno silovanje.

 

Naivna Milica je pristala i shvatila da je prevarena kada su se vrata stana u kojem će se odviti pakao, zatvorila. Jedan od mladića je devojku zaključao u spavaćoj sobi, a onda ubeđivao da se skine i ne pruža otpor. Milica se opirala, plakala i ubeđivala momke da je puste rekavši im da je "siromašna", "nevina" i "devojka sa sela". S obzirom na to da je devojci dostojanstvo bilo najvažnije, iskoristila je momenat kada mladići nisu bili u sobi i skočila kroz prozor.

milica kostic

 *Milici je dostojanstvo bilo najvažnije, Foto: milicakostic.rs

Preminula je dva dana kasnije u kruševačkoj bolnici, 4. septembra 1974. godine.

Mladići koji su pokušali da je siluju su Miroslav Mađarac, Tomislav Ž. Nikolić, Zvonko Ivanović, Slavoljub Trifunović i u to vreme maloletni S.V., u čijem se stanu sve odigralo. Osuđeni su na kazne zatvora, ali javnost ni danas nema informacije o tome koliko su vremena proveli na robiji.

 

Tu informaciju pokušali smo da dobijemo od Osnovnog suda u Kruševcu. Iako je sekretar bio spreman da odmah izađe u suret i želeo da pomogne, u tom trenutku nije mogao da nam kaže gde se podaci o presudama zapravo nalaze.

Te informacije se, kako nam je rečeno, ne nalaze u elektronskoj bazi, već u arhivima koji datiraju iz perioda kada se pokušaj silovanja desio. Ukratko, na nekim papirima, koji se čuvaju ko zna gde.

Jedina informacija koja je u medijima objavljena jeste da je jedan od njih, Tomislav Ž. Nikolić, osuđen na 13 godina zatvora, a da je na robiji proveo 9 i po. Iz Osnovnog suda u Kruševcu nam je rečeno i da se ne podrazumeva da su svi Kruševljani dobili istu kaznu zatvora, jer na presudu utiče niz faktora.

O tome šta se desilo sa četvoricom Kruševljana i dalje se samo spekuliše. 

U nekim od komentara čitalaca portala Telegraf.rs stoji da je jedan od njih po izlasku iz zatvora uredno izlazio u grad i oženio se, ali da je kasnije ubijen.

Izvor: telegraf.rs