Prevara veka: Odbojkašica, koja je zapravo muškarac, 6 godina igrala u reprezentaciji! (VIDEO)

Godinu dana pošto se povukla iz reprezentacije Indonezije, tamošnja odbojkaška zvezda Aprilia Manganang objavila je da je, zapravo muškarac.

foto: Printscreen/ Instagram foto: Printscreen/ Instagram

Ova 28-godišnjakinja završila je s odbojkom prošle godine i priključila se indonezijskoj vojsci, gde su stvari izašle na videlo. Urološki i hormonalni testovi na lekarskom pregledu potvrdili su da je Aprilia muškarac, a načelnik vojske Andika Perkasa otkrio je detalje.

 

– Aprilia nikad nije bila transrodna osoba, nego je muškarac od rođenja, ali je doživela medicinski poremećaj zvan hipospadija. To je genitalna deformacija koju dožive neke muške bebe.

Aprilia Manganang, ovako komentariše sve:

– Ovo je trenutak koji sam čekao i vrlo sam srećan. Zahvalan sam Bogu.

Aprilijin rodni status dugo je bio tema rasprava. Suparnice su neprestano ispitivale njen pol jer je na odbojkaškim utakmicama udarala loptu neverovatno snažno, vrlo je teško bilo zaustaviti. Pre šest godina reprezentacija Filipina pozvala je organizatore jednog takmičenja da izvrše rodni test, ali njihova je žalba odbijena, a Aprilia je tad tvrdila da je ženskog pola.

Ovo otkriće razbesnilo je i druge reprezentacije koje sad pozivaju međunarodne odbojkaške vlasti da zabrane nastupe reprezentaciji Indonezije, koja je godinama imala korist od nepravedne prednosti s biološkim muškarcem koji se nadmetao protiv žena.

Kurir sport