Ovaj brazilski stomatolog putuje svetom i besplatno popravlja zube siromašnima

On je dokazao da svako može biti superheroj bez obzira na profesiju. Brazilski estetski stomatolog Felipe Rossi u jednom trenutku u životu odlučio je da putuje svetom kako bi vratio samopouzdanje, zdravlje i osmeh siromašnim ljudima ne tražeći im novac zauzvrat.

Ovaj brazilski stomatolog putuje svetom i besplatno popravlja zube siromašnima Foto: Printscreen Youtube / Ana Júlia Agostinho

Felipe Rossi (38) pokrenuo je humanitarnu organizaciju Por1sorriso 2016. godine i u saradnji sa svojim timom besplatno popravlja zube siromašnim ljudima širom planete, navodi Pozitivanzivot.com.

Ovaj brazilski stomatolog smatra da se u životu treba posvetiti nečemu i činiti dobro za širu zajednicu. Njegova želja da ispuni svoju misiju odvela ga je  i izvan Brazila, uglavnom u siromašne zemlje, kao što su Kenija i Mozambik, gde ljudima pomaže da dobiju novi osmeh i njegove usluge su potpuno besplatne.

  

Terri Rimmer, jedna je od mnogih pacijentkinja kojima je ovaj stomatolog promenio život. Ona je podelila priču o svom životu pre operacije. Spomenula je vreme kada nije mogla imati pristojnu fotografiju, jer su je svi izazivali da se nasmeje, a ona nije mogla, prenosi Truth Theory.

Osim estetskih problema, Rimmer je imala problem s ishranom jer nije mogla sve jesti, a stanje njenih zuba bilo je toliko zapušteno da su joj morali povaditi sve zube i ugraditi novu kost.

Image result for Felipe Rosi dentist

Operacija je bila veoma složena, pa je potrajalo nekoliko meseci dok se nije skroz oporavila. Svakog dana bila je u velikim bolovima, a čak i lekovi koje je morala uzimati dovodili su do uznemirene probave. Prošla je kroz pakao kako bi mogla voditi normalan društveni život, a sada se prema njoj postupa s poštovanjem koje je odavno trebala imati.

Mladi stomatolog na isti ili sličan način pomogao je mnogim ljudima, a ostaje nada da će nastaviti svoj posao. Svetu je potrebno više humanih ljudi kao što je on.