NEKA MAGIJA POČNE: 10 stvari koje treba da uradite u decembru

Zaljubite se u sebe, zaljubite se u decembar, zaljubite se u život.

Foto: wide-wallpapers.net Foto: wide-wallpapers.net

Decembar je mesec snega, šljokica, ukrasa, sabiranja utisaka, planiranja, dobre hrane, opraštanja i uživanja. Decembar je u stvari raj za hedoniste, i idealan je za početak i za kraj. U decembru nekako najlakše možete da se otarasite svega što vas muči, ali i da se radujete svim onim malim sitnicama koje život znače.

Donosimo vam listu od 10 stvari koje svako mora da uradi ovog decembra – jer ne postaje decembar magičan sam od sebe!


1. Probajte nešto novo

Ne, ne da kupite nešto novo, nego da probate nešto novo. Probajte da čitate nešto što nikad niste, probajte neki novi recept, promenite neku naviku. Samo nove stvari mogu da vas podsete da stvarno živite. Izađite iz tog krugazačaranosti i pokrenite magiju na drugi način!

2. Oprostite, izvinite se i zaboravite

Kraj godine je i vreme je da to uradite zbog sebe! Izvinite se ako ste nekog povredili, oprostite ako je neko vama uradio nešto loše. Živite za ono što je sadai za vreme koje će biti. Sve će proći i ne dozvolite sebi da gubite vreme i energiju na stvari na koje možda niste mogli da utičete.

3. Umesto kupovine novih stvari, očistite svoj orman

Sigurno ima stvari koje vam ne trebaju. Deo dajte Crvenom Krstu, a deo uvek možete da prodate, pa ako baš želite možete i da kupite nešto novo.

4. Idite na izlet

Postanite izvrstan degustator vina, popnite se na neku planinu, prošetajte se pored nekog jezera, posetite neki muzej ili mesto u okolini koje toliko želite da vidite.

5. Uradite nešto za sebe 

Razmazite se spa danom, jednom masažom ili uradite bilo šta što će da vas opusti i podseti koliko je lepo paziti sebe i koliko znači da učinite sebe srećnim.

 

6. U decembru lampioni i šljokice su sve 

Okitite kuću, jelku, dvorište – neka sve sija!

7. Napravite plan za sledeću godinu i prisetite se starih planova

Šta ste ostvarili, šta niste? Zašto? Da li još uvek želite iste stvari. Počastite seplanerom i krenite u duboko istraživanje uz čaj i kolačiće.

8. Odlučite, ako već niste, šta želite da radite, sa kim želite da budete i gde želite da budete u novogodišnjoj noći

Decembar je idealan mesec za darivanje – napravite i/ili kupite poklone za najdraže, pa makar to bila i samo sitnica i mali znak pažnje.


9. Posetite festival nauke, zabavite se i naučite nešto novo

Posle toga uživajte u klizanju i sve to zasladite toplom čokoladom, bez koje decembar ne sme da prođe!

10. Najvažnija stvar

Pronađite sneg i uživajte u čarima koje samo on može da pruži. Ako ga u vašem gradu nema, izdvojte dan ili dva i idite na najbližu planinu. Uzmite sanke, skije, klisko i zaljubite se u zimu kao nikad pre!

Uživajte u pripremi novogodišnjih čarolija! Uživajte u šljokicama, anđelima, snegu, novogodišnjim ukrasima, novogodišnjoj muzici… Zaljubite se u sebe, zaljubite se u decembar, zaljubite se u život!

Autor: stiklakafakravata.com