Merilin Monro joj je rekla da će je muž ostaviti: Džeki Kenedi je svojim odgovorom sve oduševila

Merilin je navodno bila uverena kako će Džon Kenedi ostaviti suprugu i oženiti se njome, a svojoj je dobroj prijateljici Džejn Karmen više puta rekla: "Zamisli me kao prvu damu!"

Foto: rd.com Foto: rd.com

Kada je Merilin Monro telefonom nazvala Džeki Kenedi kako bi joj priznala da ima aferu s njenim suprugom, tadašnja prva dama SAD-a samo joj je odgovorila: "Odlično! Iseliću se iz Bele kuće, a ti preuzmi sve probleme!"

Ova i slične tenzije između JFK-a i Džeki u zadnjoj godini života američkog predsednika objavljene su u knjizi Kristofera Andersena "These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie".

Autor u knjizi opisuje kako je Džeki uglavnom bez reči prihvatala ‘švrljanje’ svog supruga s drugim ženama, ali joj je veza sa holivudskom divom najviše smetala.

 

Merilin je navodno bila uverena kako će Džon Kenedi ostaviti suprugu i oženiti se njome, a svojoj je dobroj prijateljici Džejn Karmen više puta rekla: "Zamisli me kao prvu damu!"

Andersen takođe navodi kako je Džeki osamdesetih godina mrzela Madonu nakon što je njen sin Džon Kenedi Junior bio u kratkoj vezi sa slavnom pevačicom. Njih dvoje su izlazili 1988. godine, a Džeki se jako protivila njihovoj vezi.

foto: Profimedia

Džeki Kenedi se nije sviđao Madonin imidž i stalna provokacija s Crkvom i religijskim motivima, a posebno joj je zamerala što se na naslovnoj strani magazina "Life" slikala odevena kao Merilin Monro. Džeki naime nije mogla podneti nijedan podsetnik na aferu njenog supruga sa Merilin, pa makar to bila i Madona obučena poput ikone Holivuda.

Izvor: Stil