Moćna tehnika ruskog psihologa: Ako neko započne svađu, a vi je želite izbeći

Ovo je koristan savet poznatog ruskog psihologa Aleksandera Svijaša koji govori o tome kako postupiti ako vaš partner (prijatelj, kolega, šef, sused, itd …) započne svađu, a vi je želite izbeći. Ovo ne uključuje fizički napad što treba rešavati drugim načinima.

Foto: 2012rok.sk Foto: 2012rok.sk

Ovo je jednostavna, isprobana metoda i zaista daje rezultate.

To ćete postići u samo dva koraka:

1. korak

Zapamtite – za svađu je potrebno dvoje.

Čim vam se ta osoba obrati svađalačkim tonom, ostanite smireni i prema temi svađe ukratko analizirajte što je toj osobi u stvari potrebno (dublji uzrok), šta joj nedostaje, šta očekuje od vas pa zbog toga započinje svađu.

To što je muči može biti nedostatak (samo)poštovanja, nedostatak poverenja, nedostatak ljubavi, topline i pažnje, strah od nečega…

2. korak

Ćutke, u mislima, dajte toj osobi ono što joj treba. Za ovo vam treba dovoljno smirenosti, snaga karaktera i tolerancija…

Kažite u sebi:

"Šaljem ti razumevanje (poverenje, ljubav, brigu, sigurnost, optimizam, prihvatam te takvog kakav jesi …sl.).”

Ne odgovarajte na provokacije te osobe, normalno se ponašajte i ponavljajte više puta u mislima to šta joj šaljete.

Ta osoba će podsvesno primiti vaš dar, umiriće se za neko vreme (dok nastavlja provocirati ili vikati i sl.) i ostaviti vas na miru.

Ne očekujte nikakvu zahvalnost, neka vam bude dovoljno što ćete svi dobiti ono šta  vam treba; ta osoba vaše dobre vibracije, a vi – svoj ​​mir.

Napomena: Ovo se ne odnosi na nasilje i zlostavljanje u porodici ili odnosu kod koga odmah trebate i fizički delovati (i zakonski ako treba) i otići od nasilne osobe.

Izvor: Atma.hr