Zamrzivač guta struju, evo kako to da sprečite

Verovatno vam se desilo da vam u zamrzivaču zatreba prostora, zbog stvaranja leda, ali to je moguće izbeći, a tako ćete i uštedeti.

Foto: 6yka.com Foto: 6yka.com

Verovatno vam se desilo da vam u zamrzivaču zatreba prostora, zbog stvaranja leda, ali to je moguće izbeći, a tako ćete i uštedeti.

U zamrzivaču se stvara led zbog hladnog vazduha koji izvlači vlagu iz namirnica koje čuvate u njemu.

Taj hladan vazduh ne može zadržati vlagu kao topli, pa se ona skuplja na zidovima i fiokama, i pretvara u led. I tako vremenom imate sve manje prostora za hranu, jer se skuplja sve više leda. 

 

Međutim, postoji način kako to možete izbeći. Prvo treba koristiti ulje. Naime, ako zamrzivač premažete uljem, ono će onemogućiti stvaranje leda. Doduše, i dalje ćete se susresti sa vlagom. 

Nje ćete se pak rešiti ako uvijek dobro zatvorite sve namirnice koje stavljate u zamrzivač. 

Bilo bi savršeno kad biste koristili vrećice sa zatvaračem, ali ako koristite i obične plastične kese, pazite samo da pre spremanja iz njih istisnete sav vazduh. 

A jedna od opcija su i posude koje se mogu vakumirati, tako da izaberite šta vam više odgovara i svakako isprobajte. 

I, zapamtite, što manje namirnica imate u zamrzivaču (a velika je šansa za to, ako vam se nataloži led) to više struje on troši, tako da - ako imate poluprazan zamrzivač - stavite u njega nekoliko plastičnih boca kako biste smanjili potrošnju struje.

Izvor: http://www.6yka.com/