Voda na ovim mestima u kući privlači maler i nesreću

Voda prema feng šuiju donosi sreću i blagostanje, ali postoje i neka određena pravila, koja moraju da se poštuju.

foto: pixabay.com foto: pixabay.com

Veoma je bitno da odite računa da je voda uvek sveža, bistra, da teče i žubori i da je na povoljnom mestu, sa stanovšta feng šuija.

Voda sa desne strane ulaznih vrata

Gledano iznutra prema napolju (odnosi se na vodu unutar doma kao i onu izvan njega). Ovakva lokacija bilo koje količine vode značila bi nepovoljnost za vašu porodicu, ako ste u braku, i vrlo lošu reputaciju, ako niste u braku. Stoga je vrlo važno pobrinuti se da vam se akvarijum, fontana, jezerce ili vodeno-cvetni aranžmani nikada ne nađu na tom krajnje nepovoljnom položaju.

Ako vam je ikako moguće postavite vodopad ili fontanu sa leve strane ulaznih vrata, što je posebno povoljno. Voda neka uvek teče ka domu, a ne od njega i neka bude udaljena barem nekoliko metara od ulaznih vrata.

Voda u spavaćoj sobi

Voda koja se koristi u feng šui svrhe uvek je Jang. Spavaća soba uvek treba biti malo više Jin. Stoga voda u spavaćoj sobi postaje Jin i deluje nepovoljno. Šteti zdravlju i skladnim bračnim odnosima. Nije poželjno čak niti postavljanje slike sa motivom vode u spavaćoj sobi, a kamoli prave vode. Stručnjaci tvrde da vam čaša sa vodom na noćnom ormariću neće štetiti.

Voda iza leđa

Ovo se odnosi na akvarijume, sobne fontane i slike sa motivom vode koji vam se mogu naći izvan vidokruga, a iza vaših leđa dok sedite i odmarate ili radite. Ne odnosi se na slavine i vaze.

 

Nepovoljna voda

To je voda koja je ustajala, zamutila se, smrdi, u kojoj nešto truli. To može biti akvarijum koji niste na vreme očistili, vaza kojoj je neophodna hitna promena vode, terarijum, ili pak jezerce u koje je napadalo lišće.

Voda ispod stepenica

Ovo je još jedno mesto na kom ne želite imati ništa vodeno, pogotovo ako imate decu. Vaze sa cvećem, vodeni aranžmani, sobne fontane mogu se činiti na prvi pogled kao idealna dekoracija za prazan prostor, no imajte na umu da hodajući stepenicama vi simbolički gazite po ovim vrednim feng šui simbolima bogatstva i blagostanja i time ih omalovažavate.

Kako prostor ispod stuba direktno utiče na sreću dece i potomstva, bilo da ona žive sa vama ili su odrasli i odselili se, postavljanje vode na ovom mestu naneće im veliku finansijsku štetu.

Stil/Magazin.novosti.rs