Proverite da li vaš dom privlači dobru energiju

Proverite da li vaš dom privlači dobru energiju i saznajte kako možete da poboljšate feng šui u kući.

Foto: venerinsan.com Foto: venerinsan.com

Ukoliko želite da svoj sadašnji dom uredite po feng šui pravilima ili se u potrazi za novim domom koji već ispunjava ovaj uslov, saznajte šta privlači pozitivnu feng šui energiju.

1. Feng šui otvorenog prostora.

Kuću kroz koju protiče pozitivna feng šui energija ne okružuje ša či (agresivna) ili si či (slaba) enerigja. Pažljivo proučite eksterijer vašeg doma – da li živite u kul-de-sek kući ili u kući na T raskrsnici? Da li živite u blizini pruge? Da li je tlo u vašem dvorištu pod nagibom? Ukoliko je neki od vaših odgovora potvrdan, to je znak da treba da primenite neka od feng šui pravila.

2. Proticanje energije kroz ulazna vrata.

Kuća koja je dobro uređena po feng šui pravilima privlači mirnu, jaku i čistu energiju. Da li či ili feng šui energija nailaze na prepreku na ulazu u kuću? Da li veliko drvo ili neki drugi predmet predstavljaju prepreku na ulazu?

Moguće je da su vašim vratima neophodne nove šarke ili bolja feng šui boja. Da li se na stazi nalaze korpe za otpatke, stare šerpe ili se ispred ulaznih vrata nalaze cipele? To bi trebalo da promenite.

3. Kvalitet energije na ulazu u dom.

Ulaz u kuću trebalo bi da izgleda prijatno, u znaku dobrodošlice, kako bi privukao dobru geng šui energiju da uđe i cirkuliše kroz kuću. Šta je prvo što vidite kada uđete u kuću? Šta vam prvo privuče pažnju? Da li su to zatvorena vrata od kupatila ili ogledalo? Da li nakon ulaska u kuću prvo ugledate stepenice?

Možda se ulazna vrata nalaze naspram „zadnjih“ vrata, pa sva dobra energija momentalno otiče iz vašeg doma? Kako biste privukli i zadržali pozitivnu feng šui energiju neophodno je da je privlačite i usmeravate ka svim prostorijama, posbeno ka kuhinji i spavaćoj sobi.

4. Jačina energije u feng šui trojstvu.

Pozitivna feng šui energija usidrena je u glavnim energetskim žižama – kupatilo, kuhinja i spavaća soba. Energija koja cirkuliše kroz vašu kuću najvećim delom zavisi upravo od energije koja je skoncentrisana u ovim žižama.

Potrudite se da svka od ovih prostorija ima čvrstu feng šui osnovu istovremeno vodeći računa o energiji koju ove prostorije emituju.

5. Svežina feng šui energije.

Važno je da feng šui energija uvek bude nova, čista i slobodna. Statična, ustajala i stara energija bilo gde u kući ima nepovoljan uticaj. Sve što nas okružuje neprestano prolazi kroz razne promene.

Stoga, ukoliko ste izgradili jaku feng šui osnovu, to ne znači da je svaki posao završen. Zgodno je ukoliko vam pređe u naviku da vodite računa o energije kako bi uvek bila nova i čista.

Sredite nered, ormane, podrum, gražu i održavajte ih urednim. Jednom nedeljno sređujte sve prostorije, jer se pozitivna feng šui energija oslobađa u čistom prostoru, svežem vazduhu, svetlim i pozitivnom ambijentu.

Na kraju krajeva, ukoliko želite da uredite svoj dom u skladu sa feng šui pravilima, počnite od malih stvari. Dobar feng šui postoji u prostoru koji se u skladu sa nama samima i našim senzibilitetom.

Pin It

Izvor: lisa