Kako da vratite sjaj i belinu kućnim aparatima

Očisitite aparate prirodnim sredstvima, bez skupih hemikalija!

Foto: ehow.com Foto: ehow.com

Nije potrebno trošiti mnogo novca na hemikalije za čišćenje domaćinstva kada se u našoj kuhinji kriju sredstava koja aparatima mogu efikasno vratiti sjaj.

Evo najboljih saveta za čišćenje požutelih kućnih aparata.

Isključite uređaj iz struje, sklonite sve sa njega, ako je moguće pomerite ga od zida.

Potrebno je uređaj, pre procesa izbeljivanja, obrisati od prašine. To možete uraditi praškom ili vlažnom krpom, a potrudite se da obrišete sve delove prašine kako bi ste videli na kojim mestima ima najviše žutila.

Uzmite pumpicu u koju ste prethodno sipali sirće, može razblaženo u razmeri 1:10, ili čisto, ako mislite da je kućni aparat previše žut.

Poprskajte pumpicom ceo uređaj, osim delova koji idu u struju, ili onaj deo gde tečnost može ući u unutrašnjost aparata.

Uzmite čist sunđer i prebrišite uređaj, možete koristiti i zelenu, hrapaviju stranu.

Ostavite da deluje 30 minuta, zatim vlažnim sunđerom obrišite uređaj i odmah posušite pamučnom krpom.

Ukoliko niste zadovoljni postignutim rezultatima, postupak možete ponoviti odmah, s tim što morate ostaviti da deluje duže, ili razmisliti o alternativi, a to je da umesto sirćeta koristite limun, isečen na pola, kojim ćete premazati ceo uređaj.

Uvek isključite uređaj iz struje i pomerite na neko svetlije mesto da biste bolje videli.

Takođe, nikad ne prskajte na delove koji dolaze u dodir sa strujom (iza frižidera ili bilo kakvi otvori na aparatu kroz koje tečnost može ući i oštetiti elektroniku).

(Izvor: kakopedija.com)