8 stvari koje naš dom ČUVAJU od negativne energije!

U svom porodinčnom gnezdu svi želimo iste stvari: dobru atmosferu, osećaj mira, blagostanja i mnogo pozitivne energije. Feng šui preporučuje da u svoj dom unesete sledećih osam predmeta koji će privući pozitivnu energiju u vaš dom.

Foto: nicole-brodie.com Foto: nicole-brodie.com

U svom porodinčnom gnezdu svi želimo iste stvari: dobru atmosferu, osećaj mira, blagostanja i mnogo pozitivne energije. Feng šui preporučuje da u svoj dom unesete sledećih osam predmeta koji će privući pozitivnu energiju u vaš dom.

Feng šui bambus - biljka koja donosi sreću u dom
Bambus je najpoznatiji feng šui "lek" protiv loše energije koji simboliše i boljitak u domu. Lako se gaji i veoma je prilagodljiv različitim uslovima. Ta biljka je simbol dobre sreće u feng šuiju. Elegantno stablo bambusa odlično izgleda u domu ili u kancelariji.

Feng šui fontana za zdravlje i bogatstvo
Lepa vodena fontana može se staviti u dvorište, stan ili kancelariju. Kombinuje nežan zvuk zvončića i vode, pa donosi mir i energiju. Takve fontane možete pronaći u bolje snabdevenim prodavnicama za opremanje doma.

Sveća - snažan vatreni element po feng šuiju
Da li često palite sveće u svom domu? Preporuka feng šuija je da to radite. Koliko lepih svećnjaka imate koji bi podržali ovaj vatreni feng šui element? Predlažemo da nabavite crveni svećnjak. Crvena boja daje dobru energiju domu, a kvalitetan svećnjak simboliše dug život.

Privucite dobru energiju uz pomoć feng šui slike
Lepa umetnička slika po načelima feng šuija može značajno poboljšati energiju u prostoru. Izaberite sliku u zavisnosti od toga kakvu energiju želite u toj prostoriji. Dobar izbor za spavaću sobu su nežne i senzualne slike, a aktivna i energična umetnička dela ostavite za kancelariju. Ukoliko želite da poboljšate svoj ljubavni život, u tome vam može pomoći romantična slika na jugozapadu.

Oterajte "duhove" uz pomoć zvončića
Zvončići za dom i dvorište (zvona koja se oglašavaju i na najmanji dašak vetra) imaju više primena u feng šuiju. Iako mnogi misle da je najbolje mjesto za njih napolju jer će uz pomoć vetra praviti prijatne zvuke, odličan su ukras i za dom, a po feng šui principima najbolji su u teranju negativne energije iz doma.

Eterična ulja za mir i blagostanje
Svakodnevna upotreba eteričnih ulja u domu ili kancelariji glavna je preporuka feng šuija. Mogu služiti za čišćenje prostora, opuštanje, za dodatnu energiju... Kupite aromalampicu i kvalitetna ulja i uverite se u njihovo čarobno delovanje. 

Stvorite dobru energiju uz pomoć ogledala
Ogledala su aspirin u feng šuiju. Ako se postave na odgovarajuća mesta, ona mogu podići nivo energije, doneti mir i osveženje u dom.

Kupite figuricu Bude za svoj životni prostor
Ako ste osoba koja ima malo vremena za sebe, meditaciju ili jogu, možete u svoj dom doneti mir tako što ćete postaviti figuru Bude. Pored toga što unosi mir u vaš dom, figura Bude lepo se uklapa u gotovo svaki enterijer.

(Izvor: sensaklub.hr)