SAMO PAŽLJIVO!: 10 kvarnih ženskih poteza da ga učinite beskrajno ljubomornim!

Psiholozi se slažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore i sumnje – u sebe, partnera i u vezu uopšteno. A evo šta će uzdrmati samopouzdanje skoro svakog muškarca

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Psiholozi se slažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore i sumnje – u sebe, partnera i u vezu uopšteno. A evo šta će uzdrmati samopouzdanje skoro svakog muškarca:

Flertovanje sa drugim tipovima
Igranje sa kosom i osmesi su samo deo dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može biti sasvim bezopasan čin pitome zabave, ali ako se ponašate ovako sa muškarcima na nekom događaju pred partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago.

Smejanje tuđim šalama
Ako je nešto smešno, vi ćete se nasmejati, i to je sasvim normalna reakcija. Možda ne razmišljate da li je šalu ispričao muškarac ili žena, ali vaš partner će sigurno primetiti pol vic-majstora. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnom kvalitetom kod jačeg pola.

Obožavanje muških zvezda
Vašim prijateljicama je verovatno simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžerku dok govorite o Rajanu Goslingu ili Džerardu Batleru, ali vaš partner ne želi da sluša hvalospeve o drugim muškarcima bez obzira što žive na drugom kraju sveta.

Spominjanje muških imena kolega
On želi da čuje detalje iz vašeg poslovnog života, ali ne i rečenice koje započinju sa: “Ivan je danas ispričao tako dobar vic”. Ako spominjete muške kolege u pozitivnom svetlu, govorite njihova puna imena, ili kažite Ivan s posla i tako smanjite intenzitet “prisnosti”.

Dopisivanje s drugim muškarcima
Razmena poruka sa drugim muškarcima njega dovodi do “ludila”. On se ne oseća prijatno što vodite neki zasebni život u digitalnom prostoru, u kojem su sve opcije otvorene.

Imate muškog najboljeg prijatelja
Koliko god vaš odnos bio platonski, partner će sigurno razmišljati da li može da se izroditi nešto više iz tog prijateljstva. Krivicu svalite na silu romantičnih komedija u kojima najbolji prijatelj tik pre odjavne špice shvati da mu je ljubav života zapravo sve vreme ispred nosa.

Spominjanje dobrih starih vremena s bivšim
Ako ne želite da se vaš partner pita da li ste još uvek romantično zainteresovane za bivšeg dečka, nemojte ni tog muškarca spominjati u partnerovom društvu. Mislimo, nikada nemojte spominjati bivšeg u njegovom društvu!

Kada provodite slobodne dane bez njega
Odlazak na godišnji odmor sa prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite da  provoditi duže vreme u njegovom društvu.

Kada idete na zabave bez njega
Ako idete na zabave samo sa svojim prijateljicama ili kolegama, a pritom objavljujete razuzdane fotografije na svojim profilima po društvenim mrežama, znajte da će on osetiti povređenim – i da, ljubomornim.

Kad radite prekovremeno
Neočekivani prekovremeni rad do kasnih večernjih sati univerzalni je okidač ljubomore kod oba pola. To vam je jasno, zar ne?

(Izvor: Stil.Kurir.rs)