Priznanje razvedene žene: Sama sam kriva za raspad braka, muž me je ostavio zbog ove 4 velike greške

Jedna žena je nakon razvoda odlučila da podeli šta je razorilo njen brak.

Foto: Christianity Today Foto: Christianity Today

Koliko brakova, toliko i tajni kako ih održati uspešnima. Međutim, jedna žena je nakon razvoda odlučila da podeli šta je razorilo njen brak.

Decu sam uvek stavljala na prvo mesto

Lako je voleti svoju decu. Potrebno je vrlo malo truda i oni vas obožavaju, bez obzira na sve. Brak je ipak mala suprotnost: to je posao. A kad god sam se osećala loše u braku, ja bih izašla s decom ili u šetnju ili u pozorište. Često sam planirala ove avanture kada sam znala da moj muž ne može da ide (ili da mi ne pokvari ugođaj). Govorila sam samoj sebi, sve je u redu, on ionako radi, a nekako mi se uvek činilo da mi se ne ide na porodične izlete.

 

Birala sam da većinu noći s decom spavam u sobi, okrivljujući muža da jako hrče i neka se odmori jer nam ionako deca nekoliko puta upadaju u sobu tražeći nešto ili ih je strah da spavaju sami u sobi. Kao rezultat toga, jedva da smo na sat vremena bili sami, a nikada nismo proveli noć bez dece. Pa, možda jednom godišnje na našu godišnjicu. 

Nisam postavila (ili nametnula) granice sa svojim roditeljima

Bili su često u našoj kući, ponekad bi dolazili nenajavljeni i ulazili slobodno u kuću. Oni bi “pomagali” oko kuće i radili stvari koje nikada od njih nismo tražili, poput preslaganja rublja iz mašine za veš u mašinu za sušenje (pogrešno, naravno). Odlazili bi sa njima na odmor. Ispred nas bi prevaspitavali našu decu. Moji lični strahovi su me usporavali da napravim granicu i postavim pravila ponašanja mojih roditelja. Moj se suprug, doslovce, oženio celom mojom porodicom.

Ponižavala sam ga

Umesto da sam mu pomagala da izgradi svoj ego, ja sam ga ponižavala. Često sam mu govorila kako mu posao i nije baš neki i kako sigurno odlazi samo da gleda svoje koleginice vešalice ( jer ja sam imala višak kilograma). Stalno sam mu spočitavala kako radi sve pogrešno, a iskreno, on samo nije radio po mom. Ponekad sam razgovarala sa njim kao s detetom. Kontrolisala sam porodične finansije i njemu prigovarala za svako nepromišljeno trošenje.

 

I u spavaćoj sobi, pogodili ste – činio je to sve pogrešno, a nisam se stidela da mu to kažem. Kako se naš brak raspadao, stalno sam tražila greške kako bih mogla da opravdam moju superiornost. Na kraju dana, više nisam osećala poštovanje prema njemu, što sam mu i pokazivala.

Nisam se trudila da naučim da se borim na pravi način

Znam da zvuči čudno predložiti da postoji pravi način borbe, ali postoji. Imala sam tendenciju da zadržim mir u našoj kući ako držim usta zatvorena kad mi stvari stvarno smetaju, ali nisam. Kao što možete zamisliti, sve male stvari koje su me izluđivale prerasle su u ogromnu kuglu ljutnje koja će se povremeno pretvoriti u golem, stvarno zastrašujući napad. Sada kada se osvrnem unatrag, bila sam očito jedna obična zastrašujuća kučka tokom tih epizoda.

Pišem ovo s nadom da ću nekako vratiti svog sada bivšeg supruga natrag. I molim ga za oproštaj. Pišem ovo jer ne mogu da verujem koliko sam dugo držala glavu zakopanu u pesku.

Nadam se da će druge žene kroz moju priču barem malo shvatiti koliko mi žene možemo da uništimo jednu porodicu. I dok sam još uvek uznemirena što je moj suprug odlučio da reši naše probleme u krevetu druge žene, ipak priznajem da ga je moje ponašanje i gurnulo tamo.

Izvor: miss7zdrava.24sata.hr