Pismo muškarcu zbog kojeg sam posumnjala u svoju lepotu

Ovo je otvoreno pismo muškarcu zbog kojeg sam posumnjala u svoju lepotu. Ovo je pismo za sve žene koje su ga imale potrebu napisati, ali nisu znale kako.

Foto: www.lifehack.org Foto: www.lifehack.org

Zbog tebe sam se osećala ružnom. Zbog tebe sam se osećala debelom. Naterao si me da se osećam kako uopšte ne zaslužujem tvoju ljubav. Ali moja osećanja više nisu pod tvojom kontrolom.

Ovo je otvoreno pismo muškarcu zbog kojeg sam posumnjala u svoju lepotu. Ovo je pismo za sve žene koje su ga imale potrebu napisati, ali nisu znale kako.

Pismo za sve žene koje su imale ovakvog muškarca u životu.

1. DRAGO MI JE DA SI OTIŠAO

Inače bi me ubilo to konstantno pokušavanje da ti udovoljim. Sada, kada više nisi deo mog života, mogu pronaći nekoga ko me neće naterati da sumnjam u svoju lepotu. Nekoga ko će mi reći da sam predivna, čak i kada mi je nos zapušen, a kosa zamršena. Nekoga kome neće smetati ako dobijem koji kilogram, jer sam i dalje ona predivna duša, bez obzira što pokazuje vaga.

2. ŠMINKA NIJE LAŽNO PREDSTAVLJANJE

Stavljanje pudera preko nekih bubuljica nije lažno predstavljanje. Prekrivanje podočnjaka ispod očiju jer sam uspela da odspavam samo tri sata nije lažno predstavljanje. Ljudsko telo nije prirodno ukrašeno, ne bi te trebalo iznenaditi kada skinem sve sa lica i kada nestanu lepe boje. Ali, znaš šta je lažno predstavljanje? To da se pretvaraš da si dobar čovek, zaklinješ se da me voliš i da me nikad ne bi povredio, i onda uradiš upravo to.

3. MOJE SAMOPOUZDANJE VIŠE NE ZAVISI OD MUŠKARACA

Nekada sam se mučila brojanjem kalorija i oblačenjem veša koji ti se sviđao. Moja korpa u prodavnici je bila prepuna stvari zbog kojih si me trebao zavoleti. Ali sada, sada sam pametnija. Sada se oblačim za sebe. Ne trebaju mi muškarci koji će me odmeriti da bih se osećala seksi. Jer ja već znam koliko vredim.

4. ŽELIM NEKOGA KO ĆE VIŠE CIJENITI MOJ UM NEGO TELO

Možda nemam najlepše grudi, ali imam veliki mozak. Da si ti bio normalan tip, na trenutak bi prestao buljiti u moje telo i pogledao me u oči i poslušao što imam da kažem. Ja sam pametna, ja sam dobra osoba, ja sam iznutra prelepa. Šteta što si se fokusirao na moje spoljašnje mane umesto da si prepoznao moju unutašnju lepotu.

5. MOJA LEPOTA se najbolje vidi KAD SAM SREćNA

Izgledam najlepše kada radim nešto što volim. Kada govorim o temi koju poznajem, pevušim uz svoju omiljenu pesmu, ili čitam roman autora koga obožavam. Lepota izlazi u tim malim trenucima, kada sjaj moje unutrašnjosti izbija kroz oči i osmeh.

6. UOPšte mi ne treba TOLIKO ŠMINKE KOLIKO MISLIM

Neću više provoditi sate pred ogledalom svaki put pre nego što izađem iz kuće, samo zato da bi se osećala posebnom. Šminka za mene ne znači samopouzdanje, ona je za mene samo način da prikrijem neke nedostatke. Ali više neću misliti da je celo moje lice jedna velika mana. Prepustiću se prirodnom izgledu što više, jer mi više ne treba tri kilograma šminke da bih se osjećala lepom. Mrvica rumenila i malo maskare su mi dovoljni.

7. LEPOTA zaiSTINa DOLAZI U SVIM OBLICIMA I VELIČINAMA

Možda ne izgledam kao supermodel, ali takvi tipovi žena su u manjini. Postoje predivne žene sa velikim guzama, predivne devojke s malim guzama, predivne devojke s pegicama, divne devojke sa celulitom. Moje “mane” me ne čine manje lepom. Samo me čine više jedinstvenom.

8. TI NISI LEP IZNUTRA

Na prvi pogled si zgodan, ali kada tvoja buduća devojka dođe k sebi i shvati kakav imaš karakter, ona će postati tvoja buduća-bivša djevojka. Nisu sve blesave kao što sam ja bila. Neće te dugo trpeti kada shvate da si plitak kao bara.

9. UČIM KAKO VOLETI SAMU SEBE

Priznajem, ja i dalje radim na sebi. Nekim danima osećam se nezaustavljivo, a postoje i dani kada se osećam da sam najružnija u prostoriji. Ali više neću dozvoliti da muškarac kontroliše moje samopouzdanje. Koga briga što oni misle? Ja sam ta koja se svako jutro gleda u ogledalo, i zato je moje mišljenje jedino bitno.

10. JE…. SE

Ja sam predivna. A ti si bio previše slep da to shvatiš.

Pin It

Izvor: Zdrava i sretna