Ovakavi brakovi su OSUĐENI NA PROPAST: Znakovi koji ukazuju da se vašem zajedničkom životu bliži kraj!

Naučnici tvrde da postoje jasni znakovi koji ukazuju da je veza osuđena na propast

Ovi faktori pokazuju da on nije vaša srodna duša: 

Venčanje u tinejdžerskim godinama ili nakon 32. godine

Istraživanja pokazuju da parovi koji su se venčali vrlo mladi i oni koji su se venčali u srednjim tridesetima imaju veću predispoziciju da se razvedu nego oni koji su u brak stupili između 20. i 30. godine.

Istraživanje koje je proveo profesor Nikolas Volfinger pokazuje da se nakon 32. godine šansa za razvod svake godine povećava za pet posto.

 

Muž ne radi puno radno vreme

Studija sa Harvarda iz 2016. godine tvrdi da nisu problem finansije bračnih drugova, već podela rada. Naučnica Aleksandra Kilvud koja istražuje brakove još od 1975. tvrdi da brakovi u kojima muškarac nema posao sa punim radnim vremenom imaju veće šanse da se raspadnu od brakova u kojima to nije slučaj, dok ženino zaposlenje ne utiče na to.

Partneri nemaju završenu srednju školu

Statistika pokazuje da je manje razvoda brakova među parovima s višim obrazovanjem. Čak 50% brakova u kojima partneri nisu završili srednju školu se raspalo, dok je kod onih koji su završili fakultet samo 30%.

Pokazujete previše emocija na početku braka

Parovi čiji je brak na početku pun romantike često se razvode jer je preteško održavati taj intenzitet zaljubljenosti.

"Verovali ili ne, parovi koji na početku pokazuju manje privrženosti uglavnom imaju veće šanse da ostanu zajedno", objasnila je psiholog Aviva Patz.

 

Stresan život

Nikad ne potcenjujte uticaj svakodnevnog stresa na bračni život. Istraživanje iz 2007. pokazuje da je stres bitan faktor razvoda kod parova u Evropi. Ponekad se prepi

rke oko sasvim običnih svakodnevnih stvari, poput zaboravljenog sastanka mogu razviti u velike svađe, što stvara tenziju među partnerima.

Autori studije navode da se pokazalo da je akumulacija dnevnog stresa češći uzrok razvoda nego zaljubljivanje u drugu osobu ili nasilje u vezi.

Povlačenje iz sukoba

Ako vaš partner želi da razgovara o problemu, a vi izbegavate, to nije dobro za vaš brak. Tako se često stvori situacija da jedan partner na drugog svaljuje svu krivicu za probleme, umesto da razgovorom dođu do zaključka u kojem će otkriti kako i jedno i drugo pridonose tome.

Razvedeni roditelji

Istraživanje koje su sproveli Paul Amato i Daniel Deboer pokazuje da se u slučajevima kad su ženini roditelji razvedeni šansa za razvod povećava za 67 posto, a ako su i muž i žena došli iz porodice u kojima su se roditelji razveli, ta se šansa povećava još više.

Radite u nekoj od ovih profesija

Jedno istraživanje navodi da zaposleni u kazinu, barmeni i stjuardese imaju puno veći procenat razvoda. Radna mesta u kojima se događa najmanje razvoda su naučnici i ljudi koji rade u medicini.

Izvor: stil.kurir.rs