Ovaj čovek mi je poslao zahtev za prijateljstvo, za par meseci mi je život pretvorio u pakao

Samo jedan zahtev za prijateljstvo na Fejsbuku potpuno joj je preokrenuo život – i sda upozorava sve žene poput nje.

Foto: Zena blic Foto: Zena blic

Patricija Mejster (64) iz Australije jednog jutra ulogovala se na svoj Fejsbuk i zatekla zahtev za prijateljstvo od čoveka za koga je pomislila da je biznismen iz Italije.

Krenuli su da ćaskaju i posle izvesnog vremena stvar je, makar iz Patricijine perspektiven, postajala sve ozbiljnija.

– Nikad nisam imala profile na mrežama za upoznavanje, a Fejsbuk sam koristila samo u poslovne svrhe. I prihvatila sam tog čoveka, misleći da svakako neće naškoditi – kaže Patricija, dodajući da je u to vreme dugo bila bez partnera i osećala se usamljeno.

 

Ali, škodilo je i te kako, u šta će se i sama Patricija uskoro uveriti. Ona i “Italijan” po imenu Karlos su svakodnevno razgovarali čak i telefonom. A osam nedelja nakon njihovog poznanstva, gospodin ju je zamolio za malu pozajmicu od 800 dolara. Patricija mu ih je poslala bez problema.

– Nije mi se to baš činilo pravo ali pomislila sam da nije tragičan gubitak izgubiti tu sumu novca. Nekako mi se činilo vrednim rizika – kaže Patricija. Ali Karlos se nije zaustavio tu – stalno se javljao sa novim finansijskim problemima i razlozima zašto mu kreditna kartica ne radi. I uskoro su se stotine dolara pretvorile u hiljade, uz njegova čvrsta obećanja da će joj sve vratiti. Dala je oko 100.000 dolara čoveku koga nikada nije videla, i nije videla problem u tome.

A onda je usledio telefonski poziv posle kog je Patriciji sve bilo jasno. Naime, nepoznati glas saopštio joj je da je Karlos poginuo u nesreći.

– Stomak i srce su mi potpuno potonuli. Tada sam znala da sam nasamarena – kaže Patricija. Kasnije će se ispostaviti da je njen “Italijan” majstor prevarant iz Nigerije koji je varao starije i usamljene žene poput nje zarad novca.

– Ljudi za žene poput mene misle da smo glupe. Ali nisu bili u našoj koži, ne radi se tu o gluposti – i vrlo inteligentne i obrazovane žene nasedaju na ovakve stvar – kaže Patricija koja danas sa svima otvoreno govori o svom slučaju.

– Znam da ja nikada više neću videti svoj novac, ali želim da učinim makar toliko da podignem svest drugih. Mnogo je usamljenih žena širom sveta, a još više prevaranata i sa internetom i prilika da se to dvoje spoji – poručuje na kraju nasamarena Patricija.

Izvor: Zena Blic