Otac Predrag Popović ŠOKIRAN stanjem u brakovima u Srbiji: “Žene brane svoje muževe koji se okreću za drugim ženama”

Otac Predrag Popović istakao je da je balans najvažniji za održavanje zdravog odnosa u braku.

 

– Ideš sa ženom svojom i okreneš se za nekom lepom devojkom. Ja sam postavio pitanje zašto to rade? Je l’su gladni? I znate šta, mnogo žena je branilo svoje muškarce, da je to normalno da pogleda u drugu devojku. Ja sam se šokirao. Šta će da radi ta žena, ako se taj muž okrene za ženom i odmeri je, pa ako se i druga žena okrene za mužem i pogleda ga… Šta će ta žena da radi?! – kaže otac Predrag Popović.

  

– Da bi čovek izdržao da ne počini preljubu mora da bude siguran u to što želi. Ja imam svoju suprugu, imam svoju decu, ja gradim tu svoju kuću, zašto da je razgradim? Zarad čega? Zarad zadovoljstva koje opet mogu da imam sa svojom suprugom, poručuje on.

Ipak, to znači da nije došao u iskušenje, a odgovorio je i šta sa onim ljudima koji su došli u to iskušenje, počinili preljubu i kako bi njihovi partneri trebalo da “prevaziđu” tako nešto.

– To je vaza koja je razbijena, a mi pokušavamo da je lepimo i pitanje je da li će držati vodu. Pitanje koje se prvo postavlja je da li je taj koji je prevario svoju ženu, ili žena muža, to uradio zbog nedostatka emocije prema svom bračnom drugu, što se i po zakonu smatra zanemarivanjem bračne dužnosti, kaže on.

Dodaje i da moramo da vodimo računa o tuđim emocijama i potrebama.

– Imamo slučaj gde muškarac ima taj jači seksualni nagon i veću potrebu, a žena nema. Tu će on morati malo da spusti očekivanja, a ona malo da poviši i da se nađu negde na balansu da bi taj brak funkcionisao. To znači da mora da bude žrtve i sa jedne i sa druge strane, a ne kad god ja hoću, a ti mene izbegavaš, ja ću naći neku drugu, to tako ne ide – kaže otac Predrag Popović u emisiji “Život u balansu” na Blic TV.

Izvor: Blic Zena