Nije više važna samo mladost i lepota: Evo šta muškarci sve više traže kada biraju partnerku

Decenijama slušamo rečenice kako muškarce privlače lepota i mladost i da se tu nikad ništa neće promeniti

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Muškarci će biti muškarci, zaključuju mnogi, međutim čini se da to i nije istina, barem ako je verovati nedavno sprovedenoj studiji na Univerzitetu Nortvestern koja je pokazala da osobine koje privlače muškarce idu u korak s vremenom.

Naime, u sklopu istraživanja ženski intelekt istaknuo se kao osobina privlačnija od lepog lica.

  

Naučnici su otkrili da muškarci u zemljama koje favorizuju ravnopravnost polova smatraju inteligenciju kod žena vrlo atraktivnom, za razliku od zemalja u kojima i dalje vlada velika nejednakost.

Kako je objašnjeno, taj rezultat ima smisla, jer živimo u vremenu u kojem oba partnera vrlo često moraju raditi, odnosno rade za dobrobit porodice, a s evolucijskog stajališta, osoba će inteligentnog partnera smatrati privlačnim jer u takvoj osobi vidi nekoga ko će joj pomoći u održavanju finansijske stabilnosti.

Dakle, što muškarci tačno traže?

Alis Igli, jedna od voditeljki istraživačkog tima, rekla je da "muškarci traže partnerke koji će im pomoći da minimalizuju troškove i povećaju korist za njihov budući život".

Ova promena u svetu privlačnosti ima uticaj i na izlaske - na sastancima se od osoba očekuje da se pojave kao sigurne osobe s određenim postignućima i s odgovorom na pitanje u kom smeru žele da razvijaju svoj život.

Istraživanje je pokazalo i da je od lepog lica bitnija postala sposobnost samootkrivanja.

Da biste to učinili, postavite sebi 3 pitanja.

  

1. Ko sam ja? I tu se ne misli da verziju sebe koju predstavljate na društvenim mrežama, nego na vašu pravu verziju.

2. Da li su moji životni izbor u skladu s onim što želim u životu?

3. Koje promene mogu da učinim da svoj životni stil uskladim s vizijom budućnosti koju imam? 

Sa jasnijim osećanjem o tome ko smo i gde idemo u životu, počećemo da donosimo odluke koje će nas učiniti privlačnijima i u naš život privući osobe koje podržavaju i dele našu viziju.

Požuda je snažan osećaj, ali potreba za preživljavanjem s vremenom nadjača bilo kakvu kratkotrajnu žudnju, pokazali su podaci prikupljeni ovim istraživanjem.

Naravno, muškarci moraju da imaju na umu da će modernoj, samostalnoj ženi morati da pruže mnogo više od finansijske sigurnosti kako bi je osvojili.

Žene žele muškarca sa kojim će se zajedno suočiti sa svim što život donosi, posebno njegova današnja užurbana verzija. Igra se polako menja i puno toga postalo je važnije od mladosti i lepote.

 

 

Izvor: Stil