"Najvažnije stvari kojima usrećujem svoju ženu svaki dan"

U svakoj vezi osoba ne bi trebala, u bilo kom trenutku, posumnjati da nije voljena.

Foto: printscreen Foto: printscreen

Ako smo svesni te činjenice, svako malo ćemo svojim delom, rečima ili najobičnijim zagrljajem, potvrditi našu ljubav i privrženost partneru.

Zaključak je jednostavan: sretan brak je moguć samo ako je svaki partner srećan.

Troy Stoneking je pisac i novinar koji svoje tekstove objavljuje i na stranicama Fuffington Posta. Smatra da je tokom više od 25 godina braka shvatio snagu "malih stvari".

"Nisam uvek savršen, znam pogrešiti, ali uvek pokušavam biti dobar suprug", ističe Troy.

On je vođen upravo pravilom da njegova supruga nikada ne bi trebala imati ni najmanju sumnju da je voljena.

Zdrava i Sretna vam preporučuje da pročitate njegovih 11 bitnih stvari koje redovno radi i koje usrećuju njegovu ženu.

1. Obavljam jednostavne kućne poslove

Jutros sam ispraznio mašinu za sudove, ona je zbog toga bila zahvalna. Često joj pomažem s vešom i namestim krevet.

Jednostavni poslovi pokazaju joj da se brinem o tome da se u našoj kući oseća što udobnije.

2. Usresređen sam prvo na njene potrebe

Uvek je pitam šta ona želi da jede za večeru, ne namećem joj svoje predloge. Na taj joj način pokazujem da poštujem njene potrebe.

3. Slušam bez upadica

Kad ona želi nešto podeliti sa mnom, ja sednem i slušam. Ponekad joj postavim pitanje kojim je navedem uđe dublje u svoje misli i emocije. Ne pokušavam rešiti problem, osim ako mi to ne traži. Zeznuo sam nekoliko puta dok nisam ušao u naviku samo slušati. Žene često žele razgovarati kroz osećaje, dok muškarci žele ponuditi brzo rešenje. Ponekad to i nije ono što ona želi. Samo slušajte, s vremenom ćete već shvatiti i sami.

4. Uvek sam nežan prema njoj

Moja žena nikad ne čuje povišene tonove. Ne mora se bojati da bih joj ikada pretio. Previše je volim da bi bio prema njoj bio išta drugo osim nežan. Kada se ne slažemo oko nečega, ne dozvoljavam da moje emocije preuzmu kontrolu nad mojim rečima i postupcima. Uvek se setim koliko mi znači.

5. Koristim nežne reči i reči zahvalnosti

Izgovaranje i ponavljanje lepih reči postaće navika. Kad se obraćam svojoj ženi, potrudim se da ona čuje koliko mi puno znači. Nikome drugome u životu ne pokazujem jednaku privrženost.

6. Dajem joj komplimente

Kada primetim da je nešto promenila, odeću ili boju kose, uvek joj udelim kompliment. Kada se nađemo sa prijateljima, uvek je hvalim. Volim kako slika, kako izlazi napolje i trči po najgorem vremenu, volim što joj je jako stalo do drugih.

Volim je i zato joj dajem stalno komplimente. Još više kada nije u blizini. Želim da celi svet zna koliko je ona divna osoba.

7.  Preuzimam odgovornost

Obične stvari kao što su bacanje smeća, košenje trave i sitne popravke u kući – to su moje odgovornosti... To je moj posao i ja ga obavim. Ponekad sam spor, ali ga obavim.

8. Slušaj, izvini se i promeni se

Volim da trčim, trenutno 5 kilometara je za mene mačiji kašalj. Nekad mi je smešno kada neko ne može pretrčati ni kilometar, ali me moja žena uvek podseti kako je meni bilo na početku i šta je za mene značilo pretrčati 5 kilometara. Uvek me podstiče da se prema ljudima odnosim sa zasluženim poštovanjem.

9. Pitam je za mišljenje

Kada moram doneti neku važnu odluku, pitam je za mišljenje. Ona je inteligentna, pronicljiva i svesna osećaja drugih ljudi. Njen savet uvek cenim.

10. Podržavam njene ambicije i snove

Za prošli rođendan, poklonio sam svojoj dragoj poklon karticu za lokalni umetnički studio. Ona voli da slika i sada može pohađati više tečajeva i kupiti pribor koji joj treba. Želim da sledi svoje snove i na taj način je praktično podržavam.

11. Kažem joj da je volim

Svaki dan, nekoliko puta u danu kažem svojoj ženi da je volim. I ona isto. Te reči nikada ne gube na snazi i uvek sam iskren. Želim joj dati do znanja da se nikada ne mora zapitati, već zna da je ona ta koju volim najviše.

Moje reči i dela imaju veliki učinak na to kako se moja žena oseća svaki dan. Davati sve od sebe da je učinim srećnom je deo mog zaveta u ovom braku. Kao partneri, uvek moramo iskreno nastojati da nam sreća partnera bude uvek na prvom mjestu.

Pin It

Izvor: http://zdravaisretna.hr/