Gde su nestali pravi muškarci - na koje si uvek mogla da računaš)?

Gledam oko sebe današnjeg tipičnog muškarca i osjećam samo razočaranje.

Foto: Zdrava i sretna Foto: Zdrava i sretna

Što se dovraga dogodilo? Što se dogodilo časti? Integritetu? Dobrim manirima? Kad su fraze poput „koja guza“ i „uh čovječe“ postale prihvatljive da pokažeš ženi da ti se sviđa?

Reći ću ti kad. Kad su sajtovi poput “Iskrice” i internetska anonimnost zamijenili klasično udvaranje. To se dogodilo kad su žene prihvatile osrednjost i prosječnog ljubavnika da ne ostanu same.

 

Kad je džentlmen umro, a “buraz” ga je zamijenio.

Prije nego nam ljuta pošalješ mail, ne pričam o svim muškarcima. Postoje mnogi divni muškarci, ali zbog ovih drugih oni izgledaju loše. I to je tužno.

Ovi novi koji se nazivaju “burazima” misle samo na sebe. Daju minimum.

Trude se dovoljno da se žene zainteresira, dovoljno za emocionalnu vezu i da ona misli da im je stalo, dovoljno telefonske komunikacije da budu zanimljivi i dovoljno predigre za svoj orgazam.

Ova ponašanja zbunjuju ulogu koju ima žena, ali i stvaraju sve više takvih istih muškaraca, koje nije briga za nikoga osim za sebe.

 

Nekad su postojale stvari koje su muškarci radili i one koje nisu. Točka. Nije bilo sivog područja. Postojala su nepisana pravila o tome kako se muškarci trebaju ponašati i tvoje ponašanje je bilo odraz tebe kao osobe. Nisi samo bio odgovaran, na tebe se moglo i računati.

To je možda onaj dio koji nedostaje danas – da možeš računati na muškarca.

Ovi današnji divlje trče kao školarci, nemaju nimalo osjećaja za posljedice. Broj je njihova sigurnost, pa trče u čoporima ostavljajući iza sebe razočaranje, slomljena samopouzdanja i zbunjenost.

U većem su broju od gospode jer žene prihvaćaju ovakvo ponašanje.

Žene koje se žale na svoje muškarce ne žele izići iz takvih veza, nego pokušavaju razumjeti kako su se muškarci tako promijenili. Prigrlile su činjenicu da više nisu odani, iskreni i izravni.

 

Prije su muškarci generalno bili svjesni koliko vrijede i da žene računaju na njih. Danas su takvi da suim  žene frustrirane, osjećaju ljutnju i gađenje.

Takvi tipovi su kraljevi s pola mozga i pola ponašanja.

Oni se čine kao da su samouvjereni i uglađeni sa svojom upakiranom spikom. Zlatni lanci i bijesni auti odaju njihovo bogatstvo, ali zapravo su emotivno u bankrotu.

Tvrde da su alfa mužjaci, a za nikog ništa ne osiguravaju i zarađuju. Da ne spominjemo činjenicu kako pravi vođe ne moraju tvrditi da su vođe, oni to jednostavno jesu.

Feminizam se definira kao jednakonst prava žena s pravima muškaraca na svim područjima. Ali tolike žene su tu poruku preokrenule i umjesto jednakosti, pokušavaju zamijeniti uloge muškarca. Ovo postaje zeznuto i za muškarce koji ne mogu naći svoje nove uloge.

Oni slušaju miješane stvari oko tog što bi pravi muškarci trebali i ne bi trebali.

Čuju da je kavalirstvo prošla stvar i da muškarci ne znaju tretirati žene. S druge strane čuju žene koje viču da ne trebaju muškarca koji će im otvoriti vrata ili platiti večeru jer nisu slabe.

U ovoj podjeli jasno je da ne znaš je li dobro biti kavalir ili ne, a ovi “burazi” pridonose negativnom pogledu žena na muškarce.

 

Ako je muškarac kavalir, ima skrivene namjere da ju odvuče u krevet. Ali ako nije, onda je “buraz” koji ionako nije vrijedan.

Muškarac koji se ponaša prema ženi kavalirski ne bi trebao biti optužen da je antifeminist ili da promiče nejednakost. On na ovaj način pokazuje svoj interes, ali žene miješaju muškarce kavalire i one koji se prema njima ponašaju kao da su nesposobne.

Da razjasnimo: Džentlmen će otvoriti vrata, pridržati stolac, hodati po strani bliže cesti i platiti račun.

On ove stvari ne radi jer je ona nesposobna. On se ovako ponaša jer ju cijeni i želi joj to pokazati.

Moćna žena sve to može napraviti sama, ali si može priuštiti da netko to čini za nju. Ove stvari ne umanjuju njezinu moć i neovisnost. Ako ona to ipak tako osjeća, trebala bi se zapitati zašto.

U današnje vrijeme je kavalir s iskrenim namjerama unikat, a “buraz” je normalan muškarac.

Ponašati se kavalirski trebalo bi biti normalno, a ne posebno.

A vi “burazi”, koristite svoju muškost za nešto drugo, a ne na to da ženama prodajete spiku i manipulirate njima.

Ustanite s ponosom i časti ili vratite svoje prosječnu dupe na stolce kako bi žene mogle vidjeti pravu gospodu iza vas.

Tekst je preuzet sa thoughtcatalog.com

 Izvor: Zdrava i sretna