Evo zašto žene vole starije muškarce

Dosta žena bira da provede život sa mnogo starijim muškarcem. Postoji čak i poseban termin stvoren za ovu vrstu odnosa, "romantika maj-decembar" ("the May—December romance").

 Foto: Imdb Foto: Imdb

Zvuči prilično romantično, ali neki ljudi i dalje osuđuju parove čije se godine značajno razlikuju. To se dešava zato što ne shvataju da postoje neverovatni razlozi zbog kojih žene privlače stariji muškarci.

Postoji najmanje 5 razloga što žene privlače baš ovakvi muškarci.

Zreliji su

Opšte je poznato da žene obično postaju zrelije pre muškaraca. Upravo zbog toga mlađi momci koji još uvek žele da isprobaju različite stvari i istraže svet pre nego što uđu u ozbiljnu vezu, nisu za njih pravi partneri.

Stariji muškarci mogu izgledati pouzdanije i privlačnije ženama koje su spremne za dublje obaveze i porodicu. Zato što je veća verovatnoća da su ovi muškarci prošli svoju "divlju fazu" i žele da se smire.

*Foto: Instagram

Iskusniji su

Postoji izreka u engleskom jeziku: "Sa godinama dolazi velika mudrost, ali kod muškaraca dolaze samo godine." Međutim, istraživanje je pokazalo da ova izreka nije tačna, jer su stariji muškarci zaista inteligentniji od mlađih.

Uzrok tome je verovatno veće životno iskustvo. Žene smatraju da su stariji muškarci zaista pouzdaniji, iskusniji i da mogu sa njima pričati na više tema.

Znaju šta žele

Još jedna vredna osobina je da oni nemaju toliko "nereda" u svom životu, već znaju šta žele, a to znači stabilnost. Iz iskustva znaju kako da dođu do onoga šta žele i da pristupe svim problemima na odgovarajući način.

   

Stabilniji su

Ljubav zahteva strpljenje, brigu, poverenje, a ponekad i nezavisnost. Međutim, mlađi muškarci su poznati po svom "sve-ili-ništa" načinu razmišljanja, olujama osećanja i emocionalnom haosu. Ako postoji barem jedna osoba koja je mudro spremna da pokrene raspravu, postoji nada da će odnos trajati.

Zato žene cene kada su njihovi muškarci sposobni da budu partneri, a ne neko ko želi da se svet vrti oko njih. Ženama nije potrebno da im neko kaže šta da rade ili čak "dopuste" da nešto urade. Biti jednak je stvar koja one potajno žele!

Znaju kako treba da se ponašaju u vezi

Žene cene iskustvo koje su stariji muškarci stekli u prethodnim vezama. Prednost im daje prepoznavanje stvari koje bi mogle da unište ljubav ili da je spasu. Oni znaju kako da izbegnu (ili barem pokušavaju da izbegnu) iste probleme kroz koje su već prošli. I to čini vezu mnogo lakšom.

( Family.rs / izvor: brightside.com )