EVO ČIJA JE TO ZASLUGA: Ako udata žena lepo izgleda posle više godina braka...

Od dobre reči mi žene zasijamo i podmlađujemo se. Od zagrljaja postajemo vitkije. Od poljubca postajamo lepše i bolje…

Foto: Unsplash Foto: Unsplash

Ukoliko udata žena lepo izgleda uprkos  starosti – morate  prići i pružiti ruku njenom mužu. I u oči ga značajno pogledati. To je njegova zasluga.

On svoju ženu nije mučio gadnim trikovima. Nije navalio na nju težak posao. Nije je optuživao, nije je kritikovao, nije vikao na nju, niti joj se  obraćao grubim glasom.

 

 

 

Grlio ju je, ljubio i voleo. I govorio pohvale i davao komplimente. I štitio je od opasnosti. I tešio, kada je bila zabrinuta. I zahvaljujući lepom obraćanju dobio je lepoticu.

U četrdesetim godinama to je tako jasno! Žena dobrog muža je lepa, elegantna, spokojna i smirena. Sedi i osmehuje se. Ili radi nešto po kući. Ili jednostavno šeta pod ruku sa mužem uveče, a svi ostali muževi mu zavide. Misle: zašto moja žena nije takva?

Oh, jasno je zašto nije – ženu treba čuvati i negovati kao plemenitog konja. Kao skupu mašinu. Ili jednostavno rečeno – kao čoveka. A pored svake udate, ne više mlade lepotice, stoji onaj  kome treba ruku pružiti – njen suprug.

A, naravno, postoje lepe dame koje su same. Postoje i žene koje su sačuvale lepotu i dostojanstvo u nesrećnom braku – ali ja takve žene nikada nisam srela. Morate paziti svoju ženu od mladih dana – i tada će sigurno biti lepotica i pametnica. I svi će govoriti, tom čoveku se posrećilo sa ženom!

Možda se i posrećilo. Ali, pre svega, to je zasluga dobrog i mudrog supruga. Izgled i karakter žene veoma zavise od odnosa prema njoj.

 

Od dobre reči mi žene zasijamo i podmlađujemo se. Od zagrljaja postajemo vitkije. Od poljubca postajamo lepše i bolje…

Tako da po starijoj ženi uvek možete videti kakvog muža ima – dobrog ili ne baš.

Ana Kirjanova

Kakav je vaš stav?

Da li se zaista "muž ženi na obrazu vidi", kako to kaže naš narod?

Da li je ovo dvosmerna ulica, tj. na koji način žena pozitivno/negativno utiče na svog muža?