Cela porodica trpi: 10 znakova da živite pored toksične žene!

Postoje te neke žene koje ogorčenost životom pretaču u otrov koji sipaju na sve oko sebe

Foto: Reader's Digest/ISTOCK/PEOPLEIMAGES Foto: Reader's Digest/ISTOCK/PEOPLEIMAGES

Danas je idealna porodica cilj kojim težimo svi. Ali ako je taj ideal nešto nedostižno, žena može lako da skrene s puta i ogorčena životom i nemogućnošću da stvori ideal - postaje otrovna.

Svi su joj krivi, a ponajviše muž.  One sipaju otrovne kritike na njega čim pređe kućni prag, što dovodi do razdora porodice.

 

Donosimo vam 10 znakova otrovne žene:

1. Pod izgovorom da "samo daje savet", otrovna žena će rado da vam "uredi" život.

2. Ako je muž nešto pogrešno uradio, žena će odmah da vikne: Jesam li ti rekla da će se to desilo, jesam li???? 

3. Kada dodeli tri zadatka mužu i deci, a oni urade samo dva, odmah će reći: Kao da ništa niste uradili!! Potpuno ste nesposobni! 

4. Ona zna najbolje kako se šta radi. Uvek daje savete mužu, ali i deci kako da obave osnovne stvari u životu. 

5. Stalno će ići iza muža i dece i ponovo raditi ono što su oni upravo uradili: ponovo zategnuti krevet, obrisati suđe i td. A sve uz komentar: Pa zar je stvarno toliko teško da se jedan posao uradi kako treba? 

6. Ako joj muž ponudi pomoć, ona će se iznervirati i reći: Ti i onako nikad ništa ne radiš kako treba!

 

7. Ako se muž pohvali sa svojim poslovnim uspehom, ona će odmah da komentariše: Mogao si i bolje! Ili: A da li ti je plaćeno za to što radiš? 

8. Ona neprestano kritikuje izgled svog muža. Nikad joj se ne dopada kako se obukao, šta je obuo i kako miriše. 

9. Kako uđe u kuću tako počinje da gunđa kako je nered svuda, kako hrana nije lepo spremljena i td. A zanemaruje da je muž ušao pre nje na pet minuta i da je već stigao da spremi kakvu - takvu večeru. 

10. I muž i deca znaju da se njoj ne može ugoditi. Ona je u stanju da uvek vrati svoj rođendanski poklon jer to nije ono što je ona htela. 

Svi ovi znaci predstavljaju toksičnu osobu i mahom su prirodni ženama. To mogu biti i svekrve, kćerke ili osobe koje uopšteno nisu zadovoljne svojim životom. One obezvređuju drugu osobu kako bi uzdigle sebe. Šta god da uradite, to njima neće biti dovoljno dobro.

Izvor: Stil