Sastojci:
– 16 kora za pitu
Za premazivanje kora:
– 4 jaja
– 1 čaša jogurta
– 1 čaša ulja
– 1 kašičica soli
– 1 prašak za pecivo
Za filovanje rolata:
– 1.5 čaše pavlake
– 4 kašike ajvara
– po želji rendano suvomesnato
Priprema:
Uzeti najveći pleh od rerne, podmazati ga ili staviti pek papir, odvojiti 16 kora, staviti
prvu preko celog pleha, i mazati četkicom smesu od umućenih jaja, jogurta, ulja, soli i
praška za pecivo, svaku koru, i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko
20 minuta.
Kad izvadite iz rerne, prekrijte pleh sa korom mokrom krpom, da krajevi malo omeknu,
da možete da je urolate, i tako jos u plehu, kako se ona hladi, motajte u rolat koru, pa
razmotajte i premažite pavlakom i rendanim suhomesnatim po želji.
Možete dodati, po ukusu, i ajvar, spanać, ili drugo povrće.
Zarolajte opet i to vam je to!
Lepše se seče kad se ohladi.
(Izvor: Domaći Recepti.info)