Štrudla sa seckanim orasima i džemom od šljiva

Za prave gurmane.... 

Foto: chef-janette.livejournal.com Foto: chef-janette.livejournal.com

Sastojci

Testo:

• 250 g maslaca
• 4 žumanca
• 1 kocka svežeg kvasca
• 150 ml mleka
• malo šećera za kvasac
• 1 kašikica soli
• korica limuna
• 2 kašike kisele pavlake
• oko 600-700 g brašna

Nadev:

  • 200 grama seckanih oraha
  • ¾ šolje džema od šljiva

Priprema:

Mleko zagrejati da bude toplo, sipati malo šećera i razmutiti kvasac, ostaviti da nadođe.
Maslac umutiti sa mikserom, dodati žumanca i kiselu pavlaku. Dodati nadošli kvasac, koricu limuna, kašikicu soli i dodavati postepeno brašno dok se ne zamesi mekano testo. Testo podeliti na 4 jufke.
Jufku raširiti oklagijom, premazati džemom, bogato posuti seckanim orasima. Isto ponoviti sa ostale 3 jufke i ređati ih u pleh, obložen papirom za pečenje.

Peći na 200°C dok ne porumeni.
Pre služenja posuti prah šećerom.

Pin It