Sastojci
Testo:
• 250 g maslaca
• 4 žumanca
• 1 kocka svežeg kvasca
• 150 ml mleka
• malo šećera za kvasac
• 1 kašikica soli
• korica limuna
• 2 kašike kisele pavlake
• oko 600-700 g brašna
Nadev:
- 200 grama seckanih oraha
- ¾ šolje džema od šljiva
Priprema:
Mleko zagrejati da bude toplo, sipati malo šećera i razmutiti kvasac, ostaviti da nadođe.
Maslac umutiti sa mikserom, dodati žumanca i kiselu pavlaku. Dodati nadošli kvasac, koricu limuna, kašikicu soli i dodavati postepeno brašno dok se ne zamesi mekano testo. Testo podeliti na 4 jufke.
Jufku raširiti oklagijom, premazati džemom, bogato posuti seckanim orasima. Isto ponoviti sa ostale 3 jufke i ređati ih u pleh, obložen papirom za pečenje.
Peći na 200°C dok ne porumeni.
Pre služenja posuti prah šećerom.