Poznata urnebes salata, naravno, uopšte nije salata... ali to nije razlog da ovaj urnebesni namaz manje volimo!
Sastojci:
- 500 g punomasnog ovčjeg ili kravljeg sira
- 10 pečenih paprika
- 5 pečenih ljutih papričica
- 6-7 čenova belog luka
- kašika kajmaka
- kašicica mlevene crvene paprike
- 3 tvrdo kuvana žumanceta
- malo ulja
- so
Priprema:
- U veću činiju ili posudu za mućenje stavite sir pa ga dobro izgnječite. Pečene paprike i ljute papričice oljuštite, očistite od semenki i odstranite im peteljke. Paprike i papričice sitno iseckajte i dodajte ih izgnječenom siru. Beli luk sitno iseckajte ili izgnječite pa i njega dodajte siru i paprikama. Tvrdo kuvana žumanca izgnječite ili sitno iseckajte. Dodajte paprikama kajmak i žumanca pa dobro izmešajte.
- Kad se masa ujednači, dodajte mlevenu papriku i malo ulja pa ponovo promešajte. Urnebes salata treba da odstoji u frižideru makar 3 sata pre služenja.
Recepte piše: Marija Jakob
Izvor: lisa.rs