SASTOJCI:
- 180 g slanine
- 70 g šunke
- 200 g kačkavalja (ili sveže mocarele)
- 50 g sveže paprike (ili pečene)
- 4 jaja
- 7 maslina
- 2 pune kašike prosenog brašna
- 3 pune kašike speltinog brašna
- 2 pune kašičice svinjske masti
- 2 kašičice praška za pecivo
- so i biber po želji (vodite računa jer su slanina i sir obično već slani)
Donosimo vam hrono recept za špansku pitu koja je toliko ukusna da više nećete jesti ni jednu drugu vrstu testa, prenosi stvarukusa.rs
Prvo iseckajte slaninu i šunku na kockice. Propržite ih u suvom tiganju jer će slanina pustiti svoju masnoću. Kada se zarumene, tiganj stavite sa strane, da se malo prohladi.
Kačkavalj, papriku i masline takođe iseckajte. Umutite jaja. Kada zapene, dodajte svinjsku mast i mutite još malo. Zatim stavite proseno brašno i prašak za pecivo, a onda i speltino brašno. Na kraju dodajte slaninu, kačkavalj, papriku i masline.
Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u zagrejanu rernu. Pecite na 220 stepeni C između 15 i 20 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs