SLASNI PUTER SA ZAČINIMA

Ovakav puter je veoma ukusan dodatak svakom doručku a savršeno ide uz pečeno meso (na vruć komad pečene piletine npr samo stavite kašiku ovog putera i uživajte u ukusima).

Foto:  Good Life Eats Foto: Good Life Eats

Kuva i piše: Robert Denić

Sastojci:

  • 250 grama putera ( možete koristiti i manje )
  • manja veza peršuna
  • 2 čena belog luka
  • malo rendane kore limuna
  • so i biber (po želji)

Puter treba da stoji u posudi na sobnoj temperaturi da omekša. Peršun i beli luk naseckajte što sitnije. Sipajte u posudu (gde je puter) sve sastojke (peršun,beli luk, malo rendane kore limuna, so i biber).

Sve dobro promešajte da se sastojci lepo sjedine sa puterom. Na providnu foliju (ako vam je zgodnije možete da koristite i papir za pečenje) stavite puter, uvijete ga, uvijete krajeve sa obe strane da dobije oblik salame.

Ovakav puter je veoma ukusan dodatak svakom doručku a savršeno ide uz pečeno meso (na vruć komad pečene piletine npr samo stavite kašiku ovog putera i uživajte u ukusima).

Ako pravite manju količinu i jedete ga često, može slobodno stajati u frižideru. Veću količinu držite u zamrzivaču (oko 2 meseca) i koristite po potrebi.

Prijatno.

Pin It

Izvor: hronokuhinja.rs