Kuva i piše: Robert Denić
Sastojci:
- 250 grama putera ( možete koristiti i manje )
- manja veza peršuna
- 2 čena belog luka
- malo rendane kore limuna
- so i biber (po želji)
Puter treba da stoji u posudi na sobnoj temperaturi da omekša. Peršun i beli luk naseckajte što sitnije. Sipajte u posudu (gde je puter) sve sastojke (peršun,beli luk, malo rendane kore limuna, so i biber).
Sve dobro promešajte da se sastojci lepo sjedine sa puterom. Na providnu foliju (ako vam je zgodnije možete da koristite i papir za pečenje) stavite puter, uvijete ga, uvijete krajeve sa obe strane da dobije oblik salame.
Ovakav puter je veoma ukusan dodatak svakom doručku a savršeno ide uz pečeno meso (na vruć komad pečene piletine npr samo stavite kašiku ovog putera i uživajte u ukusima).
Ako pravite manju količinu i jedete ga često, može slobodno stajati u frižideru. Veću količinu držite u zamrzivaču (oko 2 meseca) i koristite po potrebi.
Prijatno.
Izvor: hronokuhinja.rs