RAJ ZA NEPCA: Omlet sa tikvicama sa ovim začinom je savršen doručak za svakoga (RECEPT)

Jaja za doručak svi volimo, a omlet na ovakav način jednostavno je raj za nepca

foto: Profimedia foto: Profimedia

Sastojci:

  • 500 grama manjih tikvica
  • so
  •  2 kašike maslinovog ulja
  • kašika naseckanog majorana
  • 2 jaja
  • mleveni crni biber
  • 1 kašika maslaca

 

Priprema:

Odrežite krajeve tikvica i narendajte ih.

Pomešajte tikvice sa kašičicom soli i ostavite oko pola sata da odstoji.

Prebacite ih u cedilo i dobro iscedite kako biste odstranili višak tečnosti.

Zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju, 6-7 minuta.

Dodajte majoran, sklonite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Lagano viljuškom umutite jaja s tikvicama, biberom i još malo soli.

Zagrejte maslac u tiganju, dodajte smesu s tikvicama i ravnomerno je rasporedite.

Pecite dok se jaja ne stisnu, zatim smanjite vatru i nastavite da pečete dok se ne stisnu, ali tako da ostanu mekana na vrhu.

Protresite tiganj da oslobodite omlet od dna, a zatim ga pustite da sklizne na veliki tanjir.

Poklopite tanjir tiganjom i zajedno ih okrenite naopako, tako da je pečena strana sada u tiganju prema gore.

Pecite ga još oko minut s te strane, a zatim opet prebacite na tanjir.

Pustite da se malo ohladi, potom iseckajte i poslužite sa salatom.

Izvor: Stil/Gastro.24sata.hr