Uz ovu ukusnu pitu poslužite jogurt ili kiselo mleko.
Sastojci
- 500 g kora za pitu
- 600 g krompira
- 2 struka praziluka
- 1 dl ulja
- so
- mleveni biber
Za preliv:
- 3 jaja
- 2,5 dl mleka
- 2,5 dl jogurta
- so
- mleveni biber
Priprema
1. Krompir oguliti skuvati, ocediti od vode prohladiti i izrendati.
2. Praziluk iseći na kolutiće i pržiti na ulju dok ne omekša dodati rendan krompir izmešati dodati so i mleveni biber.
3. Jedan list kore za piru četkom premazati sa malo ulja staviti smesu od praziluka i krompira i koru savijati kao harmoniku, staviti u pleh obložen papirom. Tako uraditi sa svim korama slagati jednu do druge kao harmoniku.
4. Umutiti 3 jaja sa 2,5 dl mleka, 2,5 dl jogurta, dodati so, mleveni biber i zaliti složenu pitu kašikom malo po malo stavljati da preliv ulje između savijenih kora. Neka pita odstoji 10 minuta i pecite je na 180 stepeni 30 minuta.
Izvor: Danina kuhinja