Koja vam se kombinacija boja najviše sviđa? To će otkriti nešto zanimljivo o vašoj ličnosti!

Prema nekim psiholozima, naša podsvijest ima snažan utjecaj na našu osobnost, uključujući i ono što nam se sviđa i što nam se ne sviđa, a u to spadaju čak i naše omiljene boje.

Foto: Atma.hr Foto: Atma.hr

Ovdje smo pripremili nekoliko kombinacija boja kako bi procijenili vašu osobnost.

Odaberite kombinaciju boja koja vam se najviše sviđa, a zatim pogledajte što to govori o vama!

 

1. Svijetlo plava i ljubičasta

Ljubičasta sugerira potrebu za stvaranjem emocionalne sigurnosti i savršenstva u svim područjima života, osobito duhovnom. Također ste osjetljivi, suosjećajni i volite pomagati drugima.

Svijetlo plava ukazuje na to da želite pokazati svoju mudrost i kreativnost. Bitan vam je izgled i jedinstvenost, te želite biti cijenjeni zbog svojih neobičnih djela. Također, ova boja odražava kreativnost i mir.

2. Žuta i bijela

Bijela govori da cijenite jednostavnost u životu i da ste samostalni i samosvjesni. Vi ste optimist, krasi vas samokontrola i niste impulzivni.

Žuta znači da ste vesela, zabavna osoba. Vi ste kreativni, ali istodobno kritični prema sebi i drugima. Impulzivni ste i volite prelaziti brzo iz jedne aktivnosti u drugu. Imate veliku potrebu izraziti sebe.

 

3. Tirkizna i ružičasta

Tirkizna boja govori da ste prijateljski nastrojeni i lako je komunicirati s vama. Vi ste milosrdni, brižni i govorite iz srca. Imate duboku intuiciju i tražite duhovno ispunjenje.

Vi ste samodovoljni, imate jako samopoštovanje i donosite dobre odluke.

Ružičasta znači da ste topla, ljubazna osoba koja je osjetljiva na potrebe drugih. Imate majčinski instinkt i volite se brinuti o drugim ljudima. Vi ste romantičan i senzualan pojedinac. Vaše ponašanje je nenasilno, ponekad rezervirano i može dati dojam stidljivosti.

4. Crvena i plava

Plavo znači da tražite unutarnji mir i istinu. Vi ste pouzdani i imate veliku potrebu za povjerenjem. Niste impulzivni i uvijek volite razmisliti prije nego što nešto kažete. Vi ste odgovorna osoba, cijenite sklad i mir u svom životu.

Crveno znači da ste ekstrovertirana, optimistična i samosvjesna osoba. Volite biti u središtu pozornosti i zračite energijom.

Također ste ambiciozni i natjecateljski raspoloženi. Imate veliku strast za životom i ne bojite se slijediti svoje snove. Možete biti malo agresivni i lako se razljutite.

Naravno, ovo je jedva egzaktna znanost i uvijek postoje varijacije i iznimke za svako pravilo.

Ipak, postoje opći trendovi i istine koje rezoniraju našom ljudskom prirodom koja se odražava u stvarnom životu. Što se tiče onoga što ih uzrokuje, to ostaje misterij! No, zabavno je promišljati o tome što nas to čini onakvima kakvi jesmo.

Izvor: ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić