Alen Delon je oduvek živeo kako je želeo, a od života je dobio sve: Nisam kriv što sam lep i zavodljiv. Takvog me je majka rodila

Pomirio sam se sa svojom fizionomijom tek nakon što se na ekranima pojavio jedan od mojih najpoznatijih filmova, Bazen. Imao sam 33 godine. Tada sam odjednom shvatio: Hristovo doba, duša samuraja i izgled ljubavnika - to je moja kondtradikcija i ujedno i glumčev adut.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

8. novembra 1935. godine, rođen je proslavljeni glumac Alen Delon. Bez glumačkog obrazovanja postao je simbol jedne ere, za žene širom sveta on je bio muškarac iz snova.

Delon je uvek živeo kako je želeo, ne skrivajući svoje poroke - voleo je novac, alkohol, oružje i naravno, žene. Oduvek je bio okružen divnim, strastvenim i talentovanim devojkama. Ako ga je, kojim slučajem napuštala jedan žena, druga bi odmah zauzela njeno mesto.

  

Bilo mu je potrebno mnogo truda da bi režiseri primetili da je on kao stvoren za dramatičnog glumca. Delonova karijera se nije odmah ostvarila, jer su mnogi verovali da je prezbodan za film.

"Trebalo mi je deset godina napornog rada da ljudi  zaborave da sam samo zgodan momak sa lepim licem. Bila je to teška borvba, ali pobedio sam," rekao je Delon.

Delon je bio glavna tema ogovaranja ali i skandala. Glumac je jednom priznao: "Priča iz mog života je toliko neverovatna da je nijedan novina ne bi mogao opisati."

foto: Profimedia

I jednom je umalo završio iza rešetaka. Optužen da je učestvovao u orgijama, koje su završile ubistvom njegovog telohranitelja, a sam Delon je bio svedok, međutim, spasao ga je francuski predsednik Šarl de Gol.

Zapravo, glumac već duže vreme ne slavi rođendane - nakon što je zbog zdravstvenih problema praktično prestao da glumi u filmovima, pao je u depresiju i napustio društveni život, zaključavši se u svom stanu. 

Na jedno pitanje da li se plaši starosti, Delon je odgovorio: "Ne, ne plašim se paralize, moždanog udara, slabosti... Nikad se neću pojaviti pred svojom publikom kao slabašan starac! Nikad!"

 

Voljom sudbine, ovog leta glumac je hospitalizovan nakon što je doživeo moždani udar. Međutim, kao što je obećao, nije postao slabašni starac. 

Uskoro se očekuje njegovo pojavljivanje u filmu "Toute ressemblance", čija se premijera očekuje 27. novembra. Igraće u filmu o sebi.

foto: Profimedia

*************

Možda najbolje o Alanu Delonu može  reći on sam. Evo par citata:

"Sa 17 godina sam se pridružio vojsci, sa 18 godina sam završio u Kini, radio sam sve što sam mogao, sve dok film nije došao do mene i gurnuo me s leđa. Razlog za to je, naravno bila moja lepota!"

"Ja sam Škorpija, ljubitelj prirode, imam gadan karakter. Otuda moje mnoge nevolje u životu!"

"Pomirio sam se sa svojom fizionomijom tek nakon što se na ekranima pojavio jedan od mojih najpoznatijih filmova, Bazen. Imao sam 33 godine. Tada sam odjednom shvatio: Hristovo doba, duša samuraja i izgled ljubavnika - to je moja kondtradikcija i ujedno i glumčev adut."

Izvor: Stil